Jādodas, kur esi gaidīts - Bijušais IIHF boss un Putina "rokaspuisis" Fāzels kļuvis par Krievijas pilsoni (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels un kara noziedznieks Vladimirs Putins
Renē Fāzels un kara noziedznieks Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels pieņēmis Krievijas pilsonību, vēsta "The Insider".

Medijs vēsta, ka kopā ar Krievijas pasi Fāzels esot saņēmis arī 54% akciju Krasnodaras ābolu audzēšanas firmā "Alma Holding", kuras līdzīpašnieks ir diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātais oligarhs Genādijs Timčenko.

73 gadus vecais Fāzels vadīja IIHF no 1994. līdz 2021. gadam. No 2006. līdz 2018. gadam viņš arī bija Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis.

Bijušais hokeja tiesnesis nekad nav slēpis savas simpātijas pret Krieviju, kā arī tās diktatoru Putinu. Tāpat viņš allaž bijis uzskatāmi draudzīgās attiecībās ar Baltkrievijas pašpasludināto prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Savā dzimtenē Fāzels tiek turēts aizdomās par korupciju. Vienā no apsūdzībām teikts, ka viņš saņēmis 400 tūkstošu Šveices franku lielu kukuli par konkrēta uzņēmuma uzvaru konkursā uz pasaules hokeja čempionātu televīzijas translāciju tiesību pārdošanu. Fāzels visas apsūdzības noraidījis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu