"Ej uz Holivudu..." Usika promotieris vēršas pie Fjūrija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs
Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs Foto: AFP, EPA / SCANPIX/ Apollo.lv kolāža

Ukrainas boksa superzvaigznes Oleksandra Usika promotieris Aleksandrs Krasjuks sarunā ar "BoxingScene" apspriedis šķēršļus, kas šobrīd stāv priekšā viņa klienta cīņai pret Taisonu Fjūriju.

Iepriekš Taisona Fjūrija promotieris Bobs Arums ziņoja, ka ilgi gaidītais duelis norisināsies 29. aprīlī Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Tomēr tiek ziņots, ka stadions, kurā bija paredzēta Fjūrija un Usika cīņas norise, laikus netiks pabeigts. Līdz ar to pastāv iespēja, ka abi boksa spīdekļi varētu tikties Fjūrija mājās jeb Londonas Vemblija stadionā.

Līdz ar to paredzams, ka Fjūrijs, kā jau mājinieks, vēlēsies lielāku daļu no kopējiem ieņēmumiem.

Krasjuks gan pastāv uz to, ka nepiekritīs ienākumu sadalījumam, kurā viņa puse nesaņemtu vismaz 50% ienākumu.

Ņemot vērā Fjūrija vēlmi iekasēt un Usika nometnes nepiekāpību, pārrunas par potenciālās supercīņas norisi atkal, visticamāk, ievilksies.

Krasjuks gan uzskata, ka Fjūrijam īsti nav pamatojuma prasīt lielāku "pīrāga" daļu: "Kā to [lielāku ienākumu daļu] var pamatot? Tāpēc, ka viņš ir brits? Neizklausās pēc normāla pamatojuma. No otras puses Fjūrijs var apgalvot, ka viņš var izpārdot Vemblija stadiona neatkarīgi, vai viņam pretim stājas Usiks, vai puisis no lielveikala.

Bet šis ir sports. Ja tu gribi tādu naudu, ej uz Holivudu. Ja esi karalis, pierādi to. Pierādi to pret bokseri ar trim jostām," sacīja Krasjuks.

Tomēr Krasjuks joprojām saglabā optimismu, ka viņam tuvāko dienu laikā izdosies tikt pie godīga darījuma, norādot, ka viņa klientam nauda nav tik svarīga kā Fjūrijam. Tomēr viņu uztraucot Fjūrija attieksme pret šīs cīņas norisi.

"Fjūrijs, iespējams, būs nepiekāpīgs, ja jutīs, ka var pazaudēt savu popularitāti. Un tieši cīņā pret Usiku viņam ir vislabākās iespējas to pazaudēt. Iespējams, viņš pieprasīs lielāku summu, lai attaisnotu risku. Visticamāk, viņam šī ir pati riskantākā cīņa. Bet es ticu, ka viņam ir kareivja sirds un viņš piekritīs godīgiem nosacījumiem. Tādā gadījumā mēs par šo cīņu varam vienoties nākamo trīs dienu laikā," sacīja Krasjuks.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes.

Savukārt 36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu