Ostapenko Dohā piekāpjas pasaules ceturtajai raketei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien, 15. februārī, Dohas "WTA 500" sērijas tenisa turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 2-6, 6-2, 5-7 piekāpās amerikānietei Džesika Pegulai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 14.vietu, bet Pegula ir ceturtajā pozīcijā un šajā turnīrā saņēmusi otro numuru.

Par uzvaru pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja 55 pasaules ranga punktus. Pērn Ostapenko februāra otrajā nedēļā par uzvaru Dubaijas turnīrā ieguva 470 ranga punktus, kas bija jāaizstāv šajā nedēļā, un, to neizdarot, viņa rangā atkāpsies uz apmēram 20.vietu.

Ostapenko šajā mačā bija pieci "eisi" un sešas dubultkļūdas, kamēr pretiniecei nebija nevienas netveramās serves un piecas dubultkļūdas. Latvijas tenisiste guva ievērojami vairāk punktu ar uzbrukuma sitieniem (37/10), taču viņai bija arī vairāk nepiespiesto kļūdu (45/19).

Pirmajā setā Ostapenko zaudēja savas pirmās divas serves un nonāca iedzinējos ar 0-4, pretiniecei nepilnā pusstundā noslēdzot setu savā labā. Otrajā setā Latvijas tenisiste uzlaboja savu servi, savukārt Pegula pieļāva vairākas dubultkļūdas, kas ļāva Ostapenko gūt virsroku ar 6-2.

Arī izšķirīgā seta otrajā geimā Ostapenko nobreikoja pretinieci un ieguva viena punkta handikapu, kuru devītajā geimā izlaida no rokām, zaudējot pie savas serves. Sekojošajā geimā Ostapenko neizmantoja divas mačbumbas, pretiniecei panākot 5-5.

Turpinājumā Ostapenko neizservēja uzvaru geimā, kas Pegulai ļāva panākt 6-5 un servēt par uzvaru mačā. Savu servi amerikāniete izmantoja pārliecinoši un panāca 7-5.

Arī pērnā gada martā abas tenisistes tikās Dohas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, kurā ar 6-2, 7-5 pārāka bija Pegula. Abas tenisistes savā starpā tikās arī 2015.gadā, abiem mačiem noslēdzoties trīs setos. Vispirms Ostapenko zaudēja Hertogenbošas WTA "International" izšķirošajā kvalifikācijas mačā, bet pēc tam Latvijas tenisiste revanšējās Kvebekas WTA "International" sērijas turnīra otrajā kārtā, pirmo reizi karjerā sasniedzot šāda līmeņa sacensību ceturtdaļfinālu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 7-5, 6-2 uzvarēja amerikānieti Medisonu Kīzu (WTA 23.), savukārt Pegula no pirmās kārtas bija brīva.

Ostapenko šajā sezonā uzvarējusi septiņās no 12 spēlēm, Austrālijas atklātajā čempionātā aizcīnoties līdz ceturtdaļfinālam. Arī Pegula Melburnā sasniedza labāko astoņnieku, bet šajā sezonā kopumā uzvarējusi deviņās no 11 cīņām.

Pērn Pegula sasniedza ceturtdaļfinālus trīs no četriem "Grand Slam" turnīriem un svinēja uzvaru Gvadalaharas "WTA 1000" turnīrā, izcīnot otro titulu karjerā.

Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku Dohā sacenšas arī dubultspēļu turnīrā, kurā pirmdien pārvarēja pirmo kārtu, uzvarot amerikānieti Sofiju Keninu un čehieti Karolīnu Muhovu ar 6-3, 7-6 (7:3) un iekļūstot ceturtdaļfinālā. Trešdien viņām būs tikšanās ar māsām Čaņām Haočinu un Latišu no Taivānas.

Turnīrs Dohā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu