Influencere atklāti par dēliņa reto slimību: morāli izturēt kļūst arvien grūtāk un grūtāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: mezenova/Instagram

Krievu influencere Jekaterina Mezenova sekotājus regulāri informē par sava dēliņa Maksa reto slimību un ārstēšanas procesu. Jekaterinas dēls piedzima ar nēvusu – milzīgu dzimumzīmi. Jebkurš tās bojājums vai pat hormonu pieplūdums var izraisīt ādas vēzi. Šī gada sākumā mazajam Maksam veikta jau sestā operācija, lai mazinātu onkoloģijas risku.

Savā "Instagram" kontā influencere šogad februārī raksta: "Esmu īpaša bērna mamma. Katru gadu mēs ejam cauri nopietniem pārbaudījumiem. Esmu jau pieradusi, laikam nemāku savādāk, bet ar katru reizi morāli kļūst grūtāk un grūtāk.

Viens Maksa ārstēšanas posms ir divas sarežģītas operācijas daudzu stundu anestēzijā.

Ilga dzīšana, dažkārt ar risku atkal nonākt slimnīcā (tas notika divos ārstēšanas posmos), atkal neplānota anestēzija, ilga atveseļošanās.

To visu pārdzīvojis, tu katru reizi izelpo un tad atkal gūsti spēkus, lai sāktu visu no jauna, saprotot, ka var rasties jauni šķēršļi negaidītu sarežģījumu veidā utt. Ka Makss atkal uzdos jautājumus un teiks "Vai es vēl varu paspēlēties, bet rīt brauksim uz slimnīcu?"

Katru reizi, kad viņu ved uz operāciju zāli, viņš raud, kliedz: "Mammu, es tevi mīlu!" Godīgi sakot, šajā brīdī es savācu visu savu gribasspēku dūrē, lai neizplūstu asarās uz līdzenas vietas. Saša arī. Un tā mēs braucam kopā ar liftu, lai dotos uz palātu, kur gaidīsim Maksu, kas zina, cik ilgi, skatīsimies viens uz otru ar slapjām, sarkanām acīm un mēģināsim smaidīt.

Risks ir diezgan augsts, un, kamēr tāds pastāv, turpināsim ārstēties, jo dzirdu stāstus, no kuriem uzmetas zosāda. Zinu bērnus, kuriem galu galā ir vēzis un viņi tagad ar to cīnās. Kungs, lai spēks viņiem un viņu vecākiem."

Janvārī mazajam Maksam Sanktpēterburgā veikta līdz šim apjomīgākā operācija 7,5 stundu garumā. Pilnībā noņemts viens veidojums no kājiņas, veikta ādas pārstādīšana un veiktas vēl dažas citas manipulācijas. Divas nedēļas Makss nevarēja ne stāvēt, ne sēdēt. Viņa sestā operācija bijusi ļoti veiksmīga. Diemžēl tā ne tuvu nav pēdējā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu