VIDEO ⟩ Girgensons ar vārtu guvumu palīdz "Sabres" izcīnīt uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī ar vārtu guvumu izcēlās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:3, 3:0) pārspēja Anaheimas "Ducks", pārtraucot četru neveiksmju sēriju.

Girgensons uz ledus kopā pavadīja 14 minūtes un 58 sekundes, no kurām divas minūtes un sešas sekundes spēlēja mazākumā. Viņš statistikā atzīmējās arī ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un divām bloķētām ripām, uzvarēja divos no trijiem iemetieniem un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmajā trešdaļā "Sabres" labā vārtus guva Taisons Džasts un Teidžs Tompsons, izvirzot vadībā viesus ar 2:0.

Savukārt otrā perioda ievadā pirmo 13 minūšu laikā "Ducks" raidīja trīs ripas Bufalo vienības vārtos, precīzam esot Kevinam Šatenkirkam un divus vārtus gūstot Kameron Foleram, un pārņēma vadību ar 3:2. Atlikušajā perioda daļā, pateicoties Peitona Krebsa un Keisija Mitelstada precīzajiem metieniem, "Sabres" ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī atguva vienu vārtu pārsvaru.

Noslēdzošajā trešdaļā "Sabres" guva vēl trīs vārtus. Vispirms pretinieku vārtsargu pārspēja Alekss Taks, kam sekoja Girgensona precīzs metiens un Dilana Kazensa vārti, Bufalo komandai tiekot pie pārliecinoša panākuma.

Girgensons šosezon 51 spēlē guvis sešus vārtus un sakrājis sešas rezultatīvas piespēles.

Bufalo vienība ar izcīnītiem 58 punktiem 53 spēlēs Austrumu konferencē atrodas 11.vietā, kamēr "Ducks" ar 40 punktiem 55 mačos Rietumu konferencē ierindojas 15.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Artūrs Šilovs debitēja NHL un atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem, viņa pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar rezultātu 4:6 (2:3, 1:2, 1:1) zaudējot Ņujorkas "Rangers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu