Turcijā izglābj 77 gadus vecu sievieti, kura 212 stundas pavadījusi zem gruvešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Luis Rivero Rojas/"Twitter"

Turcijā izglābta kāda sieviete, kura zem gruvešiem pavadījusi 212 stundas. Pēcāk izglābta sieviete, kura zem gruvešiem atradās 228 stundas, vēsta raidsabiedrība CNN.

Vairāk nekā deviņas dienas pēc spēcīgās zemestrīces, kas satricināja Turciju un Sīriju, glābēji joprojām turpina meklēt cilvēkus zem gruvešiem.

15. februārī Turcijas aizsardzības ministrija publicēja video, kurā redzams, kā glābēji 14. februārī pēc 212 stundām no gruvešiem izvelk 77 gadus veco sievieti.

Sieviete tika identificēta kā Fatma Gungora. Viņa nonāca ģimenes apskāvienos.

Savukārt kāda cita sieviete ar diviem bērniem pēc 228 stundu ilgas izdzīvošanas zem gruvešiem glābējiem jautāja: "Kurš datums šodien ir?"

Kā vēstīts, 200 stundas divi brāļi no Turcijas bija aprakti zem sagruvušas ēkas drupām zemestrīces izpostītajā Kahramanmarašas pilsētā. 

14. februārī glābēji atraka brāļus Baki un Muhamedu; tas ir viens no vismaz deviņiem šādiem neticamiem glābšanas gadījumiem.

Pirms Muhamedu pilnībā izvilka no drupām, mediķi viņam jau intravenozi deva šķidrumu, jo aukstumā, bez pārtikas un dzeramā ūdens viņš drupās bija pavadījis vairāk nekā nedēļu.

Tajā pašā pilsētā glābēji izraka piecus metrus garu tuneli caur sagruvušām sienām un grīdām, lai sasniegtu sievieti, kura bija iesprostota zem gruvešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu