Latvijā samazinās gripas intensitāte. Visvairāk slimo bērni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock

Latvijā turpina samazināties gripas vidējā intensitāte. Tomēr visvairāk slimo bērni, vēsta Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti 205,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, bet iepriekš tādu bija 375. Pacientu skaits, kuri vērsušies ambulatorajās ārstniecības iestādēs akūtos augšējo elpceļu infekciju gadījumos - 1 405 pacienti jeb vidēji 1898,1 uz 100 000 iedzīvotājiem, iepriekš - 2046,1 pacienti uz 100 000 iedzīvotājiem.

Ar pneimoniju pie ārsta vērsušies 33 pacienti jeb vidēji 44,6 uz 100 000 iedzīvotājiem, iepriekšējā nedēļā - 54,3 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Augstākā saslimstība ar pneimoniju reģistrēta bērniem vecuma grupā no 5 līdz 14 gadiem.

Ģimenes ārstu praksēs pagājušajā nedēļā tika reģistrēti 152 klīniskie gripas gadījumi, visbiežāk saslimstība novērota Gulbenē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Ventspilī, Valmierā, Rēzeknē, Rīgā. Augstāka saslimstība ar gripu reģistrēta bērniem vecuma grupā 5-14 gadi. No monitoringā iesaistītām stacionārām ārstniecības iestādēm tika ziņots par 68 hospitalizētiem pacientiem ar gripu, visbiežāk vecuma grupā 65+ gadi. Tāpat tika ziņots par 11 stacionētiem pacientiem ar gripas izraisītu pneimoniju.

Pagājušās nedēļas laikā Latvijā Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 9,6%, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu. Laboratoriski tika apstiprināti 194 Covid-19 gadījumi. Par 2,6% pieaudzis pozitīvo testu īpatsvars.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti četri nāves gadījumi Covid-19 pacientiem, kamēr nedēļu iepriekš tādu bija 27.

SPKC gan skaidro, ka minētais nāves gadījumu skaita pieaugums saistīts ar to, ka 31. janvārī tehnisku iemeslu dēļ tika saņemti 22 ziņojumi par nāves gadījumi, savukārt nāves gadījumi attiecināmi uz visu janvāri.

Lai mazinātu smagas saslimšanas un nāves risku, vakcinācija pret sezonālo gripu un Covid-19 ieteicama ikvienam, tomēr īpaši rekomendēta cilvēkiem, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām norit smagā formā un kuriem ir augsts komplikāciju risks. Vakcinācijai var pieteikties pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai portālā "manavakcina.lv".

Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē, informē SPKC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu