"Lidl Latvija" būvēs jaunu veikalu Rīgā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Lidl" Ķengaraga veikala atklāšana.
"Lidl" Ķengaraga veikala atklāšana. Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības ķēde SIA "Lidl Latvija" būvēs jaunu veikalu aiz tirdzniecības centra "Spice", Rīgā, liecina Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) pieejamā informācija.

Veikals atradīsies teritorijā starp Remtes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi un Jaunmoku ielu, kur pašlaik izvietotas dažās angāra tipa būves, kas tiks nojauktas. Jaunas "Lidl" tirdzniecības ēkas būvatļauja izsniegta pērn novembrī.

Saskaņā ar zemesgrāmatā pieejamo informāciju, "Lidl Latvija" zemesgabalu Remtes ielā 21 iegādājies no SIA "Rēzeknes gaļas kombināta" (RGK). Darījuma summa gan tur nav minēta.

Jau ziņots, lai radītu priekšnoteikumus tirdzniecības un pakalpojumu objekta attīstībai, atbilstošas infrastruktūras izveidei un teritorijas labiekārtošanai, Rīgas dome 2021. gada oktobrī nodeva publiskajai apspriešanai zemesgabala Remtes ielā 21 lokālplānojuma redakciju. Lokālplānojuma ierosinātājs bija RGK.

"Lidl Latvija" aģentūrai LETA pagaidām nekādus plašāku komentārus par jaunā veikala ieceri nesniedza.

Lokālplānojums paredz, ka ieceres īstenošanas rezultātā tiks sakārtota teritorija, tostarp izveidojot publiski pieejamu labiekārtotu skvēru Jaunmoku ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumā.

Teritorijā tikšot maksimāli saglabāti esošie koki un ierīkoti jauni stādījumi, plānots veidot autostāvvietas, tās grupējot pa piecām un apzaļumošanai pielietojot dižstādus.

Foto: Ķengaragā atvēries lielākais "Lidl" veikals Latvijā

Mazumtirdzniecības ķēde "Lidl" Latvijā darbu sāka 2021. gada nogalē. SIA "Lidl Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada 1. marta līdz 2022. gada 28.februārim, bija 101,423 miljoni eiro, kamēr kompānijas zaudējumi bija 53,365 miljoni eiro, kas pamatā saistīts ar ieguldījumiem veikalu būvniecībā, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016. gada oktobrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH". Savukārt kompānijas patiesais labuma guvējs ir Vācijas pilsonis Dīters Jozefs Švarcs.

Savukārt gaļas pārstrādātājs RGK 2021. gadā strādāja ar 52,037 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka 3,2 reizes un bija 553 197 eiro.

Kompānija reģistrēta 2001. gadā, un tās pamatkapitāls ir 93 152 eiro. RGK īpašnieki ir Guntis Piteronoks (44,05%), Rozai Džamaldajevai (25%), Latvijā reģistrētajai SIA "AB Holding" (25%) un Sergejam Kuzņecovam (5,95%).

Foto: "Lidl" atvēršana Valmierā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu