Rīgā ievērojami audzis dzīvokļu piedāvājums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka.
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka. Foto: Tomas Urbelionis/Shutterstock

Dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā un Rīgas lielākajos mikrorajonos janvārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 26%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Vienlaikus salīdzinājumā ar 2022.gada janvāri dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgā bija par 45% lielāks, kamēr lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājums bija par 67% lielāks.

Piedāvājumu skaitam Rīgas lielākajos mikrorajonos 2022.gada pēdējā ceturksnī bija lejupslīdoša tendence, teikts pārskatā. Tomēr, kā jau raksturīgi gada sākumam, piedāvājumu skaits janvārī strauji palielinājās, un tas pakāpās virs 1500 atzīmes.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka lielākais piedāvājumu skaits janvārī bija Purvciemā, savukārt mazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits auga Āgenskalnā - par 69%. Piedāvājumu skaits janvārī saglabājās stabils Imantā.

Janvārī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, lielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Imantā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu