"Sajūtas ir lieliskas." Šilovs par otro spēli NHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs.
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs aizvadījis otro Nacionālās hokeja līgas (NHL) maču. Hokejists juties komfortablāk un atzīst, ka beidzot sasniegis mērķi, pēc uzvaras sacīja Šilovs.

Šilovs sestdien, aizvadot savu otro spēli NHL, atvairīja 35 metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" komandai izcīnīt uzvaru. "Canucks" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (1:1, 2:1, 3:0) guva virsroku pār Filadelfijas "Flyers".

"Sajūtas ir lieliskas. Strādāju šim mērķim un beidzot to sasniedzu," pēc karjerā pirmās NHL uzvaras sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem teica Šilovs.

"Canucks" pirms pēdējā perioda bija tikai vienas ripas pārsvars un uzvaru mājinieki nodrošināja ar diviem precīziem metieniem tukšos vārtos. "Bija interesanti. Otrajā mačā jau jutos komfortablāk, man bija vieglāk," atzina Šilovs.

Vienā no spēles epizodēm latviešu vārtsargs glāba "Canucks" no zaudētiem vārtiem vairākumā, neitralizējot pretinieka izgājienu.

"Biju pārsteigts, taču ātri noreaģēju un bija patīkami, ka varēju izglābt komandu. Būtu nepatīkami, ja šajā situācijā ielaistu vārtus," secināja Šilovs.

Trešdien 21 gadu vecais Šilovs piedzīvoja debiju NHL, atvairot 22 metienus "Canucks" zaudējumā 4:6 Ņujorkas "Rangers" komandai. Savukārt sestdien viņš izcīnīja savu pirmo uzvaru NHL, tiekot galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem.

"Spēlējot Amerikas Hokeja līgā un pasaules čempionātā, ieguvu pārliecību. Tāpat palīdz tas, ka NHL esmu aizvadījis divus mačus pēc kārtas. Pirmā spēle bija smaga, bet otrā deva iespēju atgūties," teica Šilovs.

Divas ripas tukšajos pretinieku vārtos iemeta Ēliass Petešons, kurš šajā cīņā atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Petešons atzina, ka komanda vēlējusies izcīnīt uzvaru priekš Šilova.

"Domāju, ka iepriekšējā mačā mēs pietiekami labi nespēlējām aizsardzībā un nepalīdzējām viņam, lai gan viņš centās. Šodien atdeve bija lielāka, arī aizsardzībā spēlējām labāk," atzīmēja Petešons.

Rietumu konferencē "Canucks" ar 48 punktiem 56 dueļos ir 12.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu