FOTO ⟩ Rīgā notikusi akcija Saakašvili atbalstam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirmdien Rīgā, pie Ministru kabineta ēkas, akcijā bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam bija pulcējušies ap 30 cilvēki.

Sanākušie bija visai klusi un turēja plakātus ar uzrakstiem "Save Misha" un "Free Misha". Tāpat bija redzami vairāki Gruzijas karogi. Uz akciju tika ieradušies dažādu vecumu iedzīvotāji, bija manāmi vairāki ukraiņi. Atbalsta pasākumu uzrauga trīs policisti.

Pasākuma "Save Misha" rīkošanu koordinē kremļa opozicionārs, publicists Marks Feigins. Viņš savā "Facebook" vietnē norādījis, ka šādi pasākumi šodien tiek rīkoti daudzu pasaules valstu pilsētās, piemēram, Berlīnē, Telavivā, Madridē, Atēnās, Londonā, Romā, Dublinā, Parīzē, Kijivā, Prāgā un citviet.

Saakašvili arestēja Gruzijas policija, kad viņš 2021.gadā atgriezās dzimtenē. Pirms tam Gruzijas tiesa 2018.gadā aizmuguriski piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, cita starpā par varas ļaunprātīgu izmantošanu laikā, kad viņš bija valsts prezidents. Viņa atbalstītāji apgalvo, ka apsūdzības ir politiski motivētas un tās virza pašlaik valdošā partija "Gruzijas sapnis".

Atrodoties apcietinājumā, būtiski esot pasliktinājis Saakašvili veselības stāvoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu