Jaunuzņēmums "Longenesis" iekļauts Pasaules Uzņēmējdarbības kausa "Top 100"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jaunuzņēmums "Longenesis" iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa ("Entrepreneurship World Cup" - EWC) "Top 100" uzņēmumu skaitā, izturot konkurenci starp 30 000 uzņēmumiem, pavēstīja "Swedbank" pārstāvji.

Jau otro gadu pēc kārtas "Swedbank" un partneru rīkotā Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs tiek iekļauts starp EWC prestižākajiem dalībniekiem. No 10. līdz 12.martam "Longenesis" piedalīsies globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā, lai cīnītos par balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā.

"Longenesis" ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

EWC "Top 100" dalībnieki ir no Āfrikas (seši), Āzijas (17), Eiropas (28), Tuvajiem Austrumiem (12), Ziemeļamerikas (14), Okeānijas (divi), Dienvidamerikas (20) un Karību jūras reģiona (viens).

Paredzams, ka globālā fināla uzvarētājam tiks piešķirti 300 000 ASV dolāru, otrās vietas ieguvējam 200 000 ASV dolāru un par trešo vietu - 150 000 ASV dolāru. Tāpat arī citās kategorijās finālisti varēs sacensties par atsevišķām naudas balvām un investīcijām uzņēmuma attīstībai.

"Top 100" finālistiem atlaižu veidā ir pieejami dažādi pakalpojumi un atbalsts no tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā AWS, "Freshworks", "Google Cloud", "Hubspot", "Stripe", "Zoom" un citiem uzņēmumiem, kopējai atbalsta summai sasniedzot 100 000 ASV dolārus.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir "Swedbank" kopā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un "Riga TechGirls", kas vienlaikus bija nacionālā fināla žūrijas locekļi.

"Swedbank" kopš 2020.gada oktobra kļuvusi par "Global Entrepreneurship Network" pārstāvi Latvijā. Šī pārstāvība paver tiesības jau otro reizi organizēt EWC nacionālo finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs.

"Longenesis" 2021.gadā strādāja ar 445 767 eiro apgrozījumu un guva 92 595 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Longenesis" reģistrēts 2019.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Sergejs Jakimovs.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu