VIDEO "Vispirms noslīka mana mašīna." Igaunijā auto entuziastu sacīkšu laikā zem ledus nonāk vairāki spēkrati

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieka foto

Sociālajos tīklos izplatījušies vairāki video no Vertsjerva Igaunijā. Sestdien, 18. februārī, vairākas automašīnas, izklaidējoties ledus trasē, ielūzušas zem ezera ledus, vēsta igauņu medijs "Limon".

"Ja nemaldos, vajadzēja izvilkt trīs vai četras mašīnas. Pirmā sacīkšu stunda pagāja labi, un, izkāpjot no ledus trases tā saucamajā uzgaidāmajā zonā, vispirms noslīka mana mašīna, pēc tam vēl trīs mašīnas ar 15 minūšu intervālu," stāsta viens no cietušo auto īpašniekiem.

Komentāros zem video vairāki lietotāji atzīmēja, ka gaisa temperatūra ilgstoši bijusi virs nulles, līdz ar to trasi nevarēja uzskatīt par drošu.

"Iespējams, ka organizatoriem vajadzēja darīt vairāk, lai nodrošinātu drošību... Viņi teica, ka viss ir pārbaudīts un ir droši," saka viens no cilvēkiem, kura auto pakļuva zem ūdens.

@merceds_benz777 #jäärada #võrtsjärv #foryou ♬ Rockin - Chris Alan Lee

Glābšanas pārvaldes Komunikācijas nodaļas vadītājs Mareks Kīks medijam pastāstīja, ka pašlaik Dienvidigaunijas glābšanas pārvalde nav liegusi pieeju iekšējo ūdeņu ledum.

"Katrs ir atbildīgs par savu drošību. Uzbraukt uz ledus ar transportlīdzekli ir diezgan muļķīga rīcība, kas pakļauj riskam savu dzīvību un vērtīgo aprīkojumu," norāda Kīks, aicinot cilvēkus no tā izvairīties. "Ledus stāvoklis dažādās ūdenskrātuves vietās ir atšķirīgs, un neviena drošība netiek garantēta. Turklāt silto laiku nomaina vēsāks, uz ledus uzkrājas ūdens, kas kūst un rada papildu slodzi."

@subaru_impreza_1995 #võrtsujäärada #audir8 #ice ♬ original sound - Parim ralliauto maailmas🥵

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu