Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Talsu novadā miruši brīvprātīgas "glābējas" pamesti dzīvnieki. Policija sākusi kriminālprocesu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gita Grantiņa/Facebook

Talsu novadā dzīvnieku aizstāvju un likumsargu uzmanības lokā nonācis īpašums, kurā brīvprātīga dzīvnieku "glābēja" turējusi dažādus dzīvniekus. Tie pie viņas nonāca gan no ielas, gan privātpersonām, gan arī biedrībām. Taču pati "glābēja", savu privātu likstu pārņemta, nozudusi un dzīvniekus – suņus, kaķus, kazas, āzi un gaili – atstājusi likteņa varā. Daļa aizgājuši bojā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Brīdinām, ka rakstā ir mirušu dzīvnieku foto! 

Video: Raidījuma "Panorāma" sižets

Šos dzīvniekus turēja sociālajos tīklos pazīstamā dzīvnieku "glābēja" Monta Mince jeb īstajā vārdā Monta Juhņēviča. Par to, ka kaut kas varētu būt atgadījies, aizdomas bija dzīvnieku aizsardzības biedrības "DzīvniekuSOS" vadītājai Gitai Grantiņai.

Gita bija tā, kura nu atklāja notiekošo un pēcāk dalījās emocionālā ierakstā sociālo tīklu vietnē "Facebook".

Arī biedrības "Tutti palīdzība dzīvniekiem" vadītāja Ingvilda Aumeistere reiz pati pie Montas iekārtojusi savu pundurkaziņu Dženiferu, kura nu jau atrasta starp mirušajiem.

Interesi par dzīvniekiem Monta esot pazaudējusi apmēram pirms 3 mēnešiem, kad sašķobījās viņas partnerattiecības.

Biedrībā "DzīvniekiSOS" norāda, ka šī nav pirmā reize, kad Monta nozudusi. Tomēr nekad iepriekš tas nav bijis ar šādām, tostarp dzīvniekiem letālām sekām.

Talsu pašvaldības policijā norādīja, ka Monta viņu redzeslokā nonākusi jau iepriekš, taču ne saistībā ar dzīvnieku labturības pārkāpumiem. Savukārt Valsts policija, kas nupat sākusi kriminālprocesu, detalizētākus komentārus šobrīd nesniedz.

Trīs dzīvi palikušie suņi, divas kazas un pieci kaķi ir pārvesti uz dzīvnieku patversmēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu