Ostapenko iekļūst Dubaijas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Dubaijā svinēja uzvaru un iekļuva Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ar otro numuru turnīrā izsētais Ostapenko un Kičenokas duets otrās kārtas mačā ar 6-1, 7-6 (7:4) pārspēja Ungārijas un Francijas tenisistu duetu Tīmea Baboša/Kristīna Mladenoviča.

Pirmajā setā ceturto un sesto geimu, servējot pretiniecēm, uzvarēja Ostapenko ar Kičenoku.

Otrajā setā, ko ar servi sāka pretinieces, Latvijas/Ukrainas duets uzvarēja trešo geimu izmantojot otro no trijām pēc kārtas breikbumbām, bet desmitajā geimā Ungārijas/Francijas pāris atspēlējās, bet pēc 11.geima izvirzījās vadībā - 6-5.

Nākamo geimu Ostapenko ar Kičenoku uzvarēja "sausā", seta likteni izšķirot taibreikam.

To ar minibreiku sāka Ostapenko ar Kičenoku, Babošai sito bumbiņu autā. Pēc 0:2 Francijas/Ungārijas duets panāca 2:, taču nākamos trīs punktus guva Ostapenko un Kičenoka.

Nākamās divas izspēles, servējot Babošai, gan uzvarēja Mladenoviča ar Babošu, bet pēc Ostapenko nākamajām Ostapenko servēm uzvara tika gūta, Mladenovičai bumbiņu raidot tīklā.

Uzvarētājas bija krietni pārākas punktu gūšanā pēc pirmās serves (78,9% jeb 30/38 pret pretinieču 52,8% jeb 19/36), kā arī labāk izmantoja breikpunktu iespējas (3/5 pret 1/6).

Visā spēlē Ostapenko ar Kičenoku uzvarēja 70 no 118 izspēlēm.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 190 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

No pirmās kārtas mačiem Latvijas/Ukrainas duets tika atbrīvots.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājām būs jātiekas ar neitrālo sportisti Veru Zvonarjovu un ķīnieti Džaosjuaņu Janu, kuras turnīrā izsētas ar septīto numuru, vai japānietēm Šuko Aojamu un Makoto Ninomiju.

Jau ziņots, ka Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 20.vietu un sacensībās izsēta ar 13.numuru, vienspēļu sacensībās otrdien pārvarēja otro kārtu un astotdaļfinālā tiksies ar turnīra otro raketi un pasaules ranga otro numuru neitrālo sportisti Arinu Sabaļenku.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Latvijas tenisiste nopelnīja 105 pasaules vienspēļu ranga punktus.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu