Ostapenko spēlēs pret pasaules ranga vicelīderi baltkrievieti Sabaļenku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar neitrālo sportisti Arinu Sabaļenku, kura pirms nepilna mēneša triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Mačs centrālajā kortā būs kā ceturtais un sāksies ne ātrāk par plkst.17 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu un sacensībās izsēta ar 13.numuru, bet Sabaļenka ir planētas otrā rakete un otro numuru saņēmusi arī Dubaijas turnīrā.

Ceturtdaļfinālā pretī stāsies kāda no Čehijas tenisistēm - Petra Kvitova (WTA 15.) vai Barbora Krejčīkova (WTA 30.).

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Latvijas tenisiste nopelnījusi 105 pasaules ranga punktus. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kuri jāaizstāv šajā nedēļā, pretējā gadījumā atkal gaidāms neliels kritums rangā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (WTA 280.), bet otrajā ar 6-2, 6-0 sagrāva talantīgo čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 52.). Sabaļenka no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 6-0, 6-1 pieveica amerikānieti Lorēnu Deivisu (WTA 49.).

Sabaļenka 2023.gadā uzvarējusi visās 12 spēlēs un turnīrs Dubaijā viņai ir pirmais pēc triumfa "Australian Open". Vēl pirms tam viņa uzvarēja turnīrā Adelaidā. Karjerā viņa izcīnījusi 12 WTA trofejas.

Sabaļenkas spēlēšana WTA tūrē gan tiek pretrunīgi vērtēta, jo viņai ir agresorvalsts Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko atbalsts.

Ostapenko un Sabaļenka 2019.gadā tikās Džendžou "Premier" turnīra otrajā kārtā, pārliecinošu uzvaru svinot baltkrievietei.

Ostapenko sezonas ievadā ir guvusi deviņas uzvaras un piedzīvojusi piecas neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tuvajos Austrumos Abū Dabī un Dohas "WTA 500" sērijas sacensībās Ostapenko neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Ostapenko ir pašreizējā turnīra uzvarētāja, pirms gada finālā pieveicot ar pirmo numuru izsēto Veroniku Kudermetovu.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kur sasniegušas ceturtdaļfinālu.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu