Rallija ekipāža Sesks/Francis šosezon startēs visos ERC posmos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rallija ekipāžas Mārtņa Seska un Renāra Franča automašīna Eiropas rallija čempionātam.
Rallija ekipāžas Mārtņa Seska un Renāra Franča automašīna Eiropas rallija čempionātam. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis šosezon Eiropas rallija čempionātā (ERC) plāno startēt visos astoņos posmos, preses konferencē pirms gaidāmās sezonas sākuma paziņoja autosportisti.

ERC šosezon pirmais posms paredzēts jau 11.martā Portugālē, bet ceturtais sacensību posms jūnijā norisināsies Liepājā. Latvijas ekipāža sacensībās startēs ar "Škoda RS Rally 2" spēkratu.

"Tas būs mūsu šī gada ceļojums Eiropā - visos astoņos posmos ar ļoti ātru mašīnu," stāstīja Sesks. "Mūsu ceļojums patiesībā sāksies jau šonedēļ ar Alūksnes rallija sacensībām."

Pagājušajā sezonā viens no ERC posmiem norisinājās Liepājā un tajā visos ātrumposmos ātrākā bija tieši Latvijas ekipāža. Sesks uzsvēra, ka tas ir rets sasniegums rallijā.

"Protams, nevaru apsolīt šosezon to pašu, bet galvenais ir šīs astoņas sacensības visas sezonas garumā," viņš piebilda.

Savukārt ekipāžas stūrmanis Francis neslēpa, ka sacensību jaunajā sezonā būs daudz, taču tas nerada bažas par to, vai izdosies visas aizvadīt veiksmīgi.

"Tā nav pirmā sezona, kad būsim braukuši tik daudz," teica Francis. "Satraukums, protams, ir liels, jo īpaši par Liepāju. Esam parādījuši, ko mēs tur varam, tāpēc lielākā daļa no mums gaidīs to pašu rezultātu vai vēl labāku. Arī asfalta segums mums ir mazāk pazīstams, bet darīsim visu, lai varētu cīnīties par pirmajām trīs vietām."

Stūrmanis izcēla, ka viens no sarežģītākajiem posmiem gaidāmajā sezonā varētu būt Kanāriju salās.

"Kanārijās nebūs viegli, jo tur pārbraucieni vien ir otrs rallijs," skaidroja Francis. "Ātrumposms nebeidzas ar finiša karogu, jo teorētiski tas turpinās arī pēc tam līdz nākamā startam. Galvenais neaizbraukt kaut kur nepareizi, jo liela daļa ceļu ved caur mazdārziņiem un mazām ieliņām."

Savukārt "Sports Racing Technologies" vadītājs Ģirts Krūzmanis atklāja, ka preses konferencē prezentētā automašīna, ar kuru šosezon startēs Sesks/Francis, ir vēl salīdzinoši reti sastopama sacensībās.

"Šīs jaunākās paaudzes sporta auto ir īpašs un pasaulē to vēl nav tik daudz. Mūsu komanda diezgan plašā reģionā ir pirmā, kas saņēmusi šādu automašīnu. Lielākais darbs jau ir izdarīts, jo jau rītdien šī mašīna dosies veikt savus pirmos kilometrus ātrumposma treniņos," minēja Krūzmanis.

Zināms, ka Latvijā 2024.gadā norisināsies WRC posms un šo sacensību rīkotāju Latvijā "RA Events" direktors Raimonds Strokšs atklāja, ka viens no galvenajiem uzdevumiem šobrīd ir panākt to, lai meistarsacīkšu posmā Latvijā varētu startēt arī pašmāju ekipāža.

"Līdz WRC posmam Latvijā esam gatavi strādāt vienam mērķim - dabūt mūsu pilotu ātrākajā "Rally 1" automašīnā," izcēla Strokšs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu