Rīgas centrā būs apskatāma iznīcinātās Krievijas armijas tehnikas izstāde (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iznīcināts Krievijas okupantu tanks. Ilustratīvs attēls.
Iznīcināts Krievijas okupantu tanks. Ilustratīvs attēls. Foto: Ratushniak/Shutterstock

Rīgā nedēļas izskaņā pieteikti 12 pasākumi pirms gada Krievijas sāktā kara nosodīšanai un Ukrainas atbalstam, informē Rīgas dome. Vienā no tiem būs apskatāma iznīcinātā okupantu armijas tehnika.

Sestdien, 25.februārī, Kronvalda parka malā notiks Ukrainas bruņoto spēku kaujās iznīcinātās Krievijas armijas tehnikas izstāde, izziņojusi Rīgas dome.

Šajā izstādē būs iekļauts arī viens no četriem tankiem, ko Ukraina pa vienam kā eksponātus nosūtīs uz Latviju, Igauniju, Lietuvu un Poliju. Par šādu sūtījumu sociālajā vietnē "Twitter" paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

"Sašauts krievu tanks būs apskatāms. Tie, kuri šādu tehniku ir izvietojuši [citviet], saka, ka efekts ir no tā patiešām ir liels - daudzi cilvēki, kuri varbūt kara šausmas līdz galam nav izpratuši vai tik tuvu redzējuši... to būs iespējams redzēt," intervijā TV3 apstiprināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 145 060 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 620 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 3334 tankus, 6569 bruņutransportierus, 2345 lielgabalus, 471 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 243 zenītartilērijas iekārtas, 299 lidmašīnas, 287 helikopterus, 2026 bezpilota lidaparātus, 873 spārnotās raķetes, 5212 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 226 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu