VIDEO ⟩ "Pret bosingu." Akcijā Ogres muzeja atbalstam pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atbalsta akcija Ogres muzejam.
Atbalsta akcija Ogres muzejam. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdienas, 23. februāra, vakarā notika Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrības organizētā akcija Ogres muzeja atbalstam. Tajā pulcējās vairāk nekā 200 cilvēku. 

Protesta akcijas dalībnieki ieradās ar šķīvjiem, uz kuriem bija rakstīti dažādi saukļi, piemēram, "Muzejs=templis un forums", "Pret bosingu", "Helmani, neesi lembis, būs sausiņi", "Sargāsim demokrātiju". Protesta akcijas dalībnieku plakātu rotāja arī Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina portreti.

Akcijas dalībniekus uzrunāja ogrēniete, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Atbalsta akcijas pie muzeja ēkas novietoja svecītes un sadevušies rokās ap muzeju nodziedāja vairākas tautasdziesmas.

Akciju uzraudzīja Ogres novada Pašvaldības policija.

Īsi pirms plkst. 19 protesta akcijas dalībnieki sāka izklīst. Protests noritēja mierīgi.

Kā vēstīts, ir izveidojies konflikts starp Ogres Vēstures un mākslas muzeju un Ogres domes vadību. Muzeja pārstāvji iebilduši pret Ogres mēra Egila Helmaņa (NA) ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt no domes vadības sekojis lēmums par muzeja reorganizāciju. Pēc muzeja pārstāvju sniegtās informācijas, esot apturētas arī nākamās izstādes un algu pielikums.

Šādā situācijā Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība nolēma rīkot atbalsta pasākumu muzejam, taču pirmais pieteikums saskaņots netika, tāpēc biedrība trešdien iesniedza jaunu pieteikumu pasākuma "Demokrātija ir trausla kā porcelāns" rīkošanai.

Biedrība, iesniedzot jaunu pieteikumu, norādīja uz to, ka pašvaldības preses konferencē domes vadība paziņoja, ka tā aizliedz Ogres Vēstures un mākslas muzejam komunicēt ar sabiedrību. Jebkura sabiedrībai paredzētā informācija turpmāk muzejam būs jāsaskaņo ar pašvaldības komunikācijas nodaļu. "Šādā aizliegumā ir saskatāms mēģinājums ieviest cenzūru, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā," teikts biedrības pieteikumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu