Skandāls. Amuna Davis aizsvilstas par pašmāju modes šovā redzēto un dzirdēto, šova veidotāji atbildi parādā nepaliek (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Stila patruļa", AmunaDavis/TikTok

Sociālajos tīklos lielu ažiotāžu izpelnījies kanāla "STV Pirmā!" šovs "Stila patruļa". Platformā "TikTok" sākta linča tiesa pret vairākiem šova stilistiem. Šova producenti "Apollo.lv" sniedz komentāru par radušos situāciju, paužot, ka no mušas ir uzpūsts zilonis.

Īpaši skaļi savu viedokli sociālajos tīklos pauž pašmāju slavenākais "draq queen" Amuna Davis (īstajā vārdā Dāvis Ķimenis). Viņaprāt, šova dalībnieki tiek aizskarti, un tas neesot pieļaujams.

Dāvis skaļi savu viedokli sāka izteikt pēc epizodes ar 40 gadus veco bārmeni Diānu no Rīgas, kas TV ekrānos parādījās šajā nedēļā. Viņa šovā tika notiesāta par nevērību pret sevi.

"Es vispār nesaprotu, kā šādi šovi var pastāvēt." Dāvis par šova stilistu Aleksandru Pavlovu un Žannu Dubsku izteicās ļoti neglaimojoši, uzskatot, ka stilisti nepareizi dara, norādot uz dalībnieku nepilnībām. "Viņi paņem sievietes un visas Latvijas priekšā apsaukā. Kad mēs beigsim šo bulingu par cilvēka resnumu? Kāpēc jūs cenšaties ieskaidrot, ka apaļums ir pretīgi?"

@amunadavis Stila PATRUĻA Part 2 #fyp #stilapatruļa #foryou #foryoupage #body #bodyshaming ♬ original sound - AmunaDavis
@amunadavis Stila PATRUĻA Part 3 #fyp #stilapatruļa #foryou #foryoupage #body #bodyshaming ♬ original sound - AmunaDavis

"Viņi nevis paņem apaļīgus cilvēkus un parāda, ka apaļīgi cilvēki arī var būt seksīgi, bet viņi paņem un viņus vienkārši noliek. Kāpēc?" nikns ir Dāvis.

Dāvja video izpelnījušies milzīgu popularitāti. Citi sociālo tīklu lietotāji viņu atbalsta, izsakot pateicību par viedokļa paušanu. Citi gan problēmu nesaskata.

Dāvis gan nav vienīgais, kas publiskojis video, atskatoties uz šajā nedēļā pārraidītajām šova epizodēm. Arī citi "TikTok" lietotāji publiskoja video, paužot sašutumu. 

@asavicka

Piedodiet, tikai izteicu domas (kādam neinteresē,nekas,scrollo tālāk). Ļoti nepatīk šāds saturs,kur par sievietēm tiek šādi var izteikties. Pietam, ir ļoti daudz sieviešu,kuras skatās ekrānos šo un klausās,sāk uzklausīt un pieņemt to kā normu,ka visiem ir jābūt tieviem,jāliek kosmētika un tikai tad tevi ievēros. Tik tiešām daudz cilvēki šo dzird un sajūt kompleksus! Un ja tādi cilvēki,kuri ieklausas šajā ir rados,tad ir grūti nereaģēt

♬ original sound - Amanda

Lai gan Dāvis uzskata, ka centās aizstāvēt ne tikai šova dalībnieci Diānu, bet arī citus dalībniekus, par kuriem tiek teikti ne tie atzinīgākie vārdi, pati šova dalībniece Diāna nejūtas pazemota vai aizvainota.

"Nevienā momentā ne es, ne mans dzīvesbiedrs nejutāmies aizskarti. Visu raidījuma veidošanas laiku jutos pozitīvas enerģijas ieskauta. Noskatoties raidījumu, pat nepamanīju, ka par mani ņirgātos Aleksandrs.  Mēs pat pasmējāmies, ka tiku nosaukta par bumbiņu. Tas šķita tik mīļi. Pati redzēju "TikTok", kur visi noliek Aleksandru, bet vai viņi noskatījās raidījumu, vai tikai izrāva vārdus no konteksta? Nepievērsiet uzmanību baram, es tā ne mirkli nejutos! Paldies par jaukajām pārvērtībām!" tā Diāna.

Foto: stvpirma/ Instagram

Uzrunājot kanāla "STV Pirmā!" pārstāvjus, "Apollo.lv" tika sniegts komentārs par radušos situāciju: "Mūsu raidījumos un šovos aicinām sievietes būt īstas un patiesas, neatkarīgi no tā, ko apkārtējie domā. Šo gadu garumā esam izkopuši un lolojuši kanālu, ieklausoties mūsu skatītājās un viņu komentāros, ar katru sezonu radot jaunu saturu, kas iepriecinās un iedvesmos mūsu skatītājas."

Arī šova "Stila patruļa" producente Sandija Miezīte komentējusi situāciju: "Mūsu komanda vienmēr ir ar mīlestību attiekusies pret katru dalībnieku. Mērķis ir parādīt, ka jebkura sieviete, tikai nedaudz veltot laika sev, var izskatīties skaistāka. Rūpes par sievieti ir šī raidījuma pamatuzstādījums.

Skaidrs, ka stilisti dod padomus sievietei atkarībā no katras dotumiem. Protams, ir viegli izraut lietas no konteksta un šādi vairot sev klikšķus, bet ir ļoti nesmuki to darīt, apliekot citus.

Amuna ir nekrietni apmelojis projektu un ļoti rupji izteicies par modes māksliniekiem, kuri ar savu darbu ir izpelnījušies tikai cieņu.

Manuprāt, mazākais, ko viņš šobrīd var darīt, - ir atvainoties Aleksandram Pavlovam un Žannai Dubskai."

Arī skandālā iesaistītais stilists Aleksandrs Pavlovs sniedza komentāru: "Mans darbs un uzdevums kā stilistam ir ne tikai apģērbt sievieti mūsdienīgi un stilīgi, es ģērbju un mīlu sievietes personību, neatkarīgi no sievietes auguma. Mana devīze daudzus gadus ir "nav nesmuka auguma, ir vienkārši nepareizi piemeklēts apģērbs". Es apbrīnoju sievietes ar jebkuru figūras tipu, svaru, garumu un formu, un sievietes, ar kurām es strādāju, ir tam pierādījums.

Man gribas pateikt visiem - pirms jūs nosodāt, aizvainojat un ļauni komentējat, iepazīstieties ar materiālu un rezultātu pilnībā jeb noskatieties epizodi!"

Epizodi skaties šeit.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu