FOTO ⟩ Polijas pilsētā par sensāciju kļuvis apaļīgs kaķis - visaugstāk novērtētais tūrisma "objekts" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Resns, melnbalts kaķis vārdā Gaceks kļuvis par populārāko tūristu apskates objektu Polijas pilsētā Ščecinā, vēsta "Business Insider".

Vietnē "Google Maps" Gaceks saņēmis perfektu piecu zvaigžņu vērtējumu. Viņa vārds poļu valodā nozīmē "garausainais sikspārnis".

Apaļīgais kaķis ir pārspējis citus Ščecinas tūrisma apskates objektus, tostarp 1346. gadā celto Pomerānijas hercogu pili.

Gaceks jau vairākus gadus dzīvo koka kastē Kažubskas ielā, un, kā vēsta vietējais ziņu medijs "wSzczecinie", viņš saņem daudz našķu no garāmgājējiem.

Gaceks starptautisku uzmanību pirmo reizi piesaistīja 2020. gadā, kad viņš parādījās kādā "YouTube" dokumentālajā filmā. Viņš pat sāka vilināt apmeklētājus no Vācijas, vēsta portāls "Notes From Poland".

Runcis iepriekš bija saņēmis gandrīz 2600 atsauksmju, taču nesen tika "izņemts" no "Google maps". Tagad Gaceks ir atgriezies vietnē un pirmajās 48 stundās piesaistīja gandrīz 500 atsauksmes, vidēji saņemot 5 zvaigžņu vērtējumu.

Kāds viesis rakstīja: "Man ir ļoti paveicies, ka esmu šeit ieradies un sastapis šo brīnišķīgo, maigo būtni."

Cits vērtētājs raksta, ka 2021. gada augustā bija atlidojis no Oslo, Norvēģijā, lai redzētu Gaceku: "Kā jau bija gaidāms, viņš man nepievērsa nekādu uzmanību. Ja es varētu vakariņot ar jebkuru dvēseli pasaulē, es atkal atlidotu uz šejieni, lai viņu pabarotu."

Tomēr slavenais poļu runcis ne visiem liekas perfekts. Kāds viesis 2022. gadā kaķim piešķīra vienu zvaigzni, jo viņš esot "nozadzis cīsiņu".

Vietējā dzīvnieku patversme aicina apmeklētājus nebarot Gaceku, vēsta portāls "Gazeta.pl".

Viņa mājiņa atrodas pie veikala, kura darbinieki darbojas kā viņa aizbildņi. Nesen viņi izvietoja zīmi ar lūgumu visu Gacekam paredzēto ēdamo atstāt aiztaisītos traukos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu