VIDEO "Viņam tikai gadiņš bija." Mednieks Piltenē nošauj kaimiņienes suni (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: dezy/Shutterstock

Piltenē kāds vīrietis nošāvis savas kaimiņienes suni. Pieļauts, ka dzīvnieks bija traucējis vīrieša aitas. Tomēr šokētā sieviete ir vērsusies policijā ar iesniegumu, informē raidījums "Degpunktā". 

Kāda sieviete Piltenes apkaimē meklēja savu pazudušo vācu aitas suni un izsludināja atlīdzību par dzīvnieka atrašanu. Tomēr atklāts, ka kaimiņš suni nošāva. 

"Es esmu tādā izmisumā. Saprotiet, es ar viņu faktiski dzīvoju vienā sētā, mēs no bērnības esam draugi. Ar to cilvēku, kas viņu nošāva," stāsta suņa saimniece.

Leo bija tikai gadu vecs. 

Sieviete vērsusies policijā ar iesniegumu, tomēr šaubās, ka izdosies panākt taisnīgu spriedumu - kaimiņš esot ietekmīgs cilvēks un atteicies atdot suņa mirstīgās atliekas.

"Tā kā viņš ir medību kolektīva priekšnieks, tas jau liecina par to, ka viņam bija atļauja un viņš to drīkst darīt. Otrkārt, policijai ir svarīgākas lietas. Pēc mēneša līķis vairs nebūs atrodams," uzskata nošautā suņa saimniece.

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks norāda, ka atļauja nogalināt mīļdzīvnieku vīrietim, visticamāk, nebija. Pat ja svešais suns iemaldījās privātā teritorijā, šaut nedrīkst arī mednieki.

Saimniece atzina, ka suns liktenīgajā naktī nebija piesiets un, visticamāk, devās pie aitām kaimiņa aplokā.

"Tās ir grūsnas, tām tūlīt dzims jēri. Aitas tika trenkātas. Viņš spēlējās, viņš ir jauns muļķītis, viņam tikai gadiņš bija," stāsta sieviete.

Policija ir uzsākus resorisko pārbaudi. Mednieks tiks iztaujāts arī par Leo atrašanās vietu.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu