VIDEO Patiesība vai mīts: vai var iedarbināt auto, raujot virvi aiz priekšējā riteņa? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Interneta dzīslēs klejo video, kur ir pamācība, kā iedarbināt automašīnu, ja akumulators ir izlādējies. Ziņu medija "ReTV" žurnālisti centās noskaidrot, vai tā ir patiesība.

ReTV žurnālisti nolēma izspēlēt dzīves situāciju.

"No rīta pieceļoties, lai dotos uz darbu ar automašīnu, konstatējat, ka ir izlādējies akumulators un nav neviens cits blakus, kas palīdzētu. Tā teikt, viens kā pirksts šajā situācijā. Viss, kas būs nepieciešams – domkrats un virve.

Pirms ņemam laukā visu nepieciešamo, automašīnai jāpaceļ stāvbremze, jāpagriež aizdedze un jāieliek ātrumā. Kad tas ir izdarīts, paņemam no bagažnieka nodalījuma domkratu un arī virvi. Aptinam virvi ap priekšējo ratu.

Pēc vairākām mēģināšanas reizēm, kā jau eksperimentos notiek, citreiz sanāk, citreiz nesanāk. Mums neizdevās," raksta "ReTV".

Nepamet sajūta – kas tad bija pie vainas? Kāpēc nesanāca, bet viņam sanāca? Iespējams, tāpēc, ka ReTV pārstāvjiem bija benzīnautomašīna.

"Parādījām video JKR autoservisa vadītājam Kristapam Bušam, lai noskaidrotu, vai vispār to var izdarīt.

"Noskatoties video, var saprast, ka cilvēkam to nav iespējams izdarīt, jo nepietiek fiziski spēka, lai spētu dabūt griezes momentu, kas nepieciešams automašīnai, lai to iedarbinātu. Realitātē to nav iespējams izdarīt.”

Teorija skaidra – iespējams to izdarīt nav, bet reizēm ir tā, ka teorija dzīvē nestrādā. Šo eksperimentu pamēģinās arī paši servisa darbinieki. Ar "Opel" markas automašīnu nesanāca, cerību neesam atmetuši un dzenam iekšā automašīnu ar vēl mazāku benzīna litrāžu," raksta ReTV.

Servisa darbinieki atzīst, ka tas nav iespējams, pat diviem cilvēkiem velkot virvi. Izskanēja ideja, ka varbūt ar kvadraciklu varētu iegriezt ratu. Fakts paliek fakts – video, kur cilvēks varēja iegriezt ratu un pie tam tik vienkārši, nav iespējams.

Plašāk ReTV sižetā:

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu