Austrijā dibināts kokapstrādes uzņēmums "Kronospan" turpina paplašināt darbību Krievijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Todor Stoyanov/Shutterstock

Lai arī kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā valsti pametuši daudzi rietumvalstu uzņēmumi, Austrijā dibinātā un Kiprā reģistrētā kokapstrādes kompānija "Kronospan", kuras grupā ietilpst arī SIA "Kronospan Riga", ne tikai turpina darbību Krievijā, bet to arī paplašina.

Pirms gada "Kronospan" investīciju projekta ietvaros, kas ietver četrus posmus, atklāja mūsdienīgu kokskaidu plātņu ražotni īpašajā ekonomiskajā zonā Kalugas apgabala Ļudinovā.

Savukārt ražotnes otrajā kārtā, kas atklāta pagājušā gada decembrī, "Kronospan" meitasuzņēmums "Ultra Dekor Rus" sācis dekoratīvā papīra pamatņu ražošanu, vēsta vietējais portāls "iĻudinovo".

Šī ražotne tika uzbūvēta vien gada laikā. Ēku un būvju platība ir vairāk nekā 80 000 kvadrātmetru, un gadā plānots saražot vairāk nekā 40 000 tonnu produkcijas, raksta portāls.

"Kronospan" darbojas arī Latvijā.

Jau vēstīts, ka "Kronospan Riga" finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, strādāja ar 305,186 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 71,6% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga 3,9 reizes un bija 105,013 miljoni eiro.

"Kronospan Riga" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitās ir 40 999 816 eiro. "Kronospan Riga" vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD", bet tās patiesie labuma guvēji ir Lihtenšteinas princis Mihaels (Prince Michael von und zu Liechtenstein), Kipras pilsonis Spirs Spiru, Lihtenšteinas pilsonis Kristofs Antons Nuts, Bulgārijas pilsonis Nikolajs Lazarovs Bankovs un Vācijas pilsonis Volfgangs Hermans Zaiferts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu