Igaunija iznīcināto krievu tanku apskatei plāno novietot arī citās pilsētās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sander Ilvest/Postimees

Igaunijas Aizsardzības ministrija plāno no Ukrainas piegādāto kaujās iznīcināto Krievijas tanku, kas pašlaik apskatāms Tallinā, apskatei izlikt arī citās Igaunijas pilsētās.

Ministrija neplāno atteikties no plāniem tanku nogādāt arī uz citām Igaunijas pilsētām, lai gan kopš pagājušās nedēļas nogales, kad tanku novietoja Tallinas Brīvības laukumā, vairāki iedzīvotāji pie tā likuši ziedus agresorvalsts karavīru piemiņai.

Igaunijas Aizsardzības ministrijā apliecināja, ka tanks Tallinas Brīvības laukumā būs apskatāms līdz 2.martam, kad to sāks pārvietot uz citām Igaunijas pilsētām.

"Līdz šim pilsētas, kas izrādījušas interesi par tanka novietošanu apskatei, nav informējušas par atteikšanos no tādiem plāniem," informēja ministrijā.

Krievu tanks "T-72" kaujās Ukrainā tika iznīcināts pērn marta beigās. Igaunijā tas nogādāts Ukrainas varasiestādēm sadarbojoties ar Igaunijas Aizsardzības ministriju un Igaunijas Kara muzeju.

Pirms tanka novietošanas apskatei Igaunijas Kara muzejā Vīmsi, izstāde un paskaidrojošās informācijas plāksnes plānots izvietot citās Igaunijas pilsētās. Interesi izrādījusi Rakvere, Jehvi, Narva, Tartu, Veru, Vīlande un Pērnava.

Jau vēstīts, ka ukraiņu iznīcinātie krievu tanki pirmajā gadadienā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā apskatāmi arī ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā, Lietuvā un Vācijā. Rīgā un Berlīnē tanks novietots pie Krievijas vēstniecības ēkas.

Pagājušajā vasarā ukraiņu iznīcinātie tanki tika izlikti publiskai apskatei arī Polijā un Čehijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu