VIDEO ⟩ "Vienkārši noderīgi zināt." Kuldīgas vidusskolā izveidota šautuve

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vienā no Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas palīgēkām izveidota šautuve. Tā paredzēta valsts aizsardzības mācības apgūšanai, vēsta ReTV.

Video: ReTV sižets 

Pirms trim gadiem Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskola pievienojās tām skolām, kurā brīvprātīgi var apgūt valsts aizsardzības mācību. Kopš tā laika domāts arī par mācību bāzes uzlabošanu.

Tagad šī ir viena no retajām vietām Latvijā, kur jauna šautuve izveidota tieši šīm vajadzībām. Iepriekš praktiskās nodarbības galvenokārt notika laukā.

"Tas ir būtisks ieguvums šaušanas prasmju apguvē ne tikai skolēniem, bet arī jaunsargiem un citiem interesentiem," uzsver skolā.

Jaunsardzes centrā atzīst, ka šaušanas iespējas ir gandrīz visās izglītības iestādēs, bet infrastruktūras uzlabošana ir viena no prioritātēm.

Skolniece Megija Brasliņa saka: "Ņemot vērā arī to, kāda pasaulē situācija, arī, piemēram, ar to pašu krievu karu. Būtu vienkārši noderīgi zināt. Vai arī, ja tā ir X stunda. Kā, piemēram, rīkoties tad, kad kaut kas tāds notiek."

Pašlaik valsts aizsardzības mācība kā izvēles priekšmets tiek īstenota 147 Latvijas skolās. To apgūst aptuveni 10 500 skolēnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu