99 gadu vecumā miris vīrietis, kurš turēts aizdomās par nacistu kara noziegumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rāvensbrikas koncentrācijas nometnē mirušo piemiņas vieta.
Rāvensbrikas koncentrācijas nometnē mirušo piemiņas vieta. Foto: ColorMaker/Shutterstock

99 gadu vecumā miris vīrietis, kas tika turēts aizdomās, ka viņš kā bijušais koncentrācijas nometnes sargs ir līdzvainīgs nogalināšanā. Līdz ar aizdomās turētā nāvi lieta pret viņu izbeigta, otrdien, 28. februārī, pavēstīja Vācijas prokuratūra.

Vīrietis atbilstoši apsūdzībām laikā no 1943. līdz 1945. gadam strādājis Rāvensbrikas koncentrācijas nometnē un tika turēts aizdomās, ka viņš ir līdzvainīgs nogalināšanā, norādīja Koburgas prokuratūra.

"Tā kā apsūdzētais tagad ir miris, izmeklēšana tiek izbeigta," norādīja prokuratūra, piebilstot, ka nav bijis iespējams noteikt tiešu nāves gadījumu skaitu, ar ko aizdomās turētais varētu būt saistīts.

Izmeklēšana bija krietni pavirzījusies uz priekšu, un aizdomās turētais tika uzskatīts par tādu, kas var piedalīties lietas izskatīšanā, vēsta laikraksts "Sueddeutsche Zeitung".

Lieta bijusi tuvu tam, lai vīrietim oficiāli izvirzītu apsūdzības, un prāva būtu notikusi nākamā gada laikā, norāda laikraksts.

Kopš Vācijā 2011. gadā bijušais koncentrācijas nometnes sargs Džons Demjaņuks tika notiesāts par to, ka bijis daļa no nacistu režīma slepkavību mašinērijas, prokurori paplašinājuši izmeklēšanu apjomu, pievēršoties ne tikai tiem, kas ir tieši atbildīgi par noziegumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu