FOTO ⟩ Viļņas vicemērs blakus krievu tankam novieto atkritumu konteineru, kas domāts "neļķēm, svecēm un PSRS nostalģijai" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valdas Benkunskas/Facebook

Arī Viļņā pie iznīcinātā krievu tanka dažs labs noliek sveces vai ziedus, godinot Krievijas okupantu armiju, kas turpina asiņaino iebrukumu Ukrainā. Pilsētas vicemērs šā iemesla dēļ blakus tankam nolicis atkritumu tvertni, kurai ir speciāls vēstījums, ziņo portāls "15min". 

Otrdien pēcpusdienā divas vecāka gadagājuma sievietes atnesa ziedus pie tanka, bet Viļņas iedzīvotāji, kuri tobrīd atradās blakus, atņēma viņām ziedus un iemeta tos netālu esošajā atkritumu konteinerā, kas no rīta tika novietots pēc Viļņas vicemēra Valda Benkunska iniciatīvas.

Pēc brīža tās pašas divas sievietes atgriezās pie tanka, taču šoreiz ar svecēm rokās, kaut ko runājot krievu valodā. Tomēr beigās viņas pameta Katedrāles laukumu un sveces nenolika.

Viena no sievietēm, kura stāvēja pie tanka ar iedegtu sveci, teica, ka vēlas mieru, tostarp savā dvēselē. Tāpēc viņa šeit ieradās ar sveci, lai gan ir grūti saprast, vai tieši iznīcināts krievu okupantu tanks ir tā vieta, kur vajadzētu lūgt mieru.

"Kā mēra vietnieks, kurš atbild par pilsētas atkritumu apsaimniekošanu, es ļoti labi zinu, kas tas ir un kur tam jānonāk. Tāpēc šorīt mēs novietojām atkritumu konteineru blakus iznīcinātajam krievu tankam. 

Ja kādu pārņem nostalģija par krievu laikiem, zināsiet, ka svecēm, neļķēm un citiem okupantu godināšanas simboliem tagad ir īpaša vieta ,"

sociālajā tīklā "Facebook" raksta vicemērs Valds Benkunsks, pievienojot arī dažas atkritumu konteinera fotogrāfijas.

Uz konteinera ir redzams uzraksts: "neļķēm, svecēm un padomju nostalģijai."

Foto: Valdas Benkunskas
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu