VIDEO "Piesien pie koka dziļi mežā." Šoziem patversmēs nonāk vairāk dzīvnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sergio Photone/Shutterstock

Arvien vairāk patversmēs nonāk mājdzīvnieki, kurus pamet un pat atstāj piesietus pie koka dziļi mežā. Šajā ziemā patversmēs nonācis par 20% vairāk dzīvnieku, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas". 

Kā norāda patversmes, pēc tuvinieku nāves tieši dzīvnieki ir tie, kuri kļūst lieki un nevienam nevajadzīgi.

"Ja suns ir čipots, nav tik vienkārši izmest ārā, jo mēs varam atrast saimnieku. Ar kaķīšiem diemžēl ir daudz lielāka bēda, jo kaķi ir anonīmi, viņus var izmest ārā, aizvest kaut kur tālāk. Un šādi gadījumi arī ir bieži, ka zvana cilvēki no kādām mājām un saka:

jā, mēs redzējām, piebrauca mašīna, izmeta kaķus ārā pie mums. Kaķi mīļi, mājas kaķīši. Var redzēt – ir bijuši savu saimnieku mīluļi, bet ir vienkārši atvesti un izmesti pie svešām mājām, svešā vietā," pastāstīja dzīvnieku patversmes "Ulubele" pārstāve Diāna Elekse.

Tieši cilvēku modrība ir tā, kas palīdz paglābt nelaimē nonākušus dzīvniekus. Nereti patversmē nonāk pat veselas dzīvnieku kolonijas.

Raidījums vēsta, ka šobrīd patversmes ir pārpildītas. Daudzi no dzīvniekiem patversmēs dzīvo jau vairākus gadus, taču cerība atrast savu saimnieku un savas mājas nav zudusi nevienam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu