Leģionellu dēļ slēgts Dienvidigaunijā lielākais spa centrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Pēc Igaunijas Veselības departamenta lēmuma uz laiku slēgts lielākais spa centrs Tartu un visā Dienvidigaunijā "V Spa", jo tā dušu telpas ūdenī atklātas bīstamo leģionāru slimību izraisošās baktērijas.

SPA centrs trešdienas vakarā informēja, ka baktēriju "Legionella pneumophila" klātbūtnes dēļ "V Spa" tiek slēgts.

Veselības departaments ceturtdien apliecināja, ka dažviet "V Spa" caurulēs ņemtajos ūdens paraugos šo baktēriju klātbūtne pat simt reižu pārsniegusi pieļaujamo normu.

Pārbaudes "VSpa" veiktas pēc tam, kad kad gados vecāks cilvēks, kas bija apmeklējis šo spa centru, saslima ar leģionāru slimību smagā formā. Veicot ūdens pārbaudes, "VSpa" tika atklātas šo slimību izraisošās baktērijas legionellas.

Ceturtdien centrā paredzēts ņemt papildu paraugus, lai novērtētu problēmas apmēru. Centrs darbu varēs atsākt, ka paraugi atkal atbildīs normām, apliecināja amatpersonas.

Igaunijas Veselības departaments aicina cilvēkus, kuri apmeklējuši "V Spa" Tartu pēdējo divu nedēļu laikā, uzmanīgi sekot savai veselībai. Slimība sākas ar augstu temperatūru, sausu klepu, elpas trūkumu, drebuļiem, galvas un muskuļu sāpēm.

Simptomi parādās divu līdz desmit dienu laikā pēc inficēšanās, bet tas var notikt arī pēc trim nedēļām. Pēc inficēšanās slimība tiek nodota no cilvēka cilvēkam.

Aizdomu gadījumā nekavējoties jāvēršas pie ģimenes ārsta.

Legionellas izplatās ar ūdens pilieniem vai ūdeni, nonākot elpceļos. Baktērijas ūdensapgādes sistēmā vairojas, ja nav ūdens plūsmas vai arī temperatūra ir 25-42 grādi pēc Celsija skalas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu