"Nav jēgas bakstīties." Žagars par Dailes teātra nākotni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kopš Dailes teātra vadības grožus ir pārņēmis Juris Žagars un mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs, teātrī ir jūtamas pārmaiņas un jauni virzieni. Dažiem šķiet, ka idejas un darbi ir pārāk eiropeiski un mūsu sabiedrībai nesaprotami, kamēr citi slavē teātra drosmi riskēt un radīt kaut ko jaunu. Andris Bulis un raidījums "Iečeko slavenību" devās pie Jura Žagara, lai vairāk izprastu esošo situāciju un uzzinātu, kādas pārmaiņas gaidāmas teātrī šajā sezonā.

Juris Žagars teātri pielīdzina sporta motociklam - vai nu brauc ar pilnu jaudu, vai labāk vispār nesākt ar to braukt.

"Es teikšu tā, nav jēgas bakstīties, čammāties un sēdēt uz vietas. Katrs gads ir dārgs.

Lai turētos pasaules un Eiropas līmenī, ir jārada labs produkts, kas patiks skatītājiem. Šāds uzstādījums prasa piesaistīt arī augsta līmeņa režisorus un aktierus, kuri var arī nebūt no Latvijas.

Par šādām izvēlēm viņš ir saņēmis arī nosodījumu un kritiku, bet, kā viņš teic, "skatītāji nāk skatīties labas izrādes un viņiem ir vienalga - režisors ir latvietis vai ķīnietis."

Žagars esot saņēmis aizrādījums arī valstiskā mērogā, proti, ka jāizvēlas savējie, vietējie režisori un aktieri, nevis nauda jātērē ārzemniekiem. Šādai domai un principam teātra direktors nepiekrīt, sakot, ka jāizvēlas ir labākais, vienalga kādas tautības.

Vairāk skaties 1188.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu