"Tu nevari mūžīgi pārdzīvot." Juris Žagars par mūžībā aizgājušo brāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dailes teātra vadītājs un aktieris Juris Žagars, viesojoties šovā "Iečeko slavenību", dalījās pārdomās par sava brāļa Andreja Žagara aiziešanu mūžībā.

Kā zināms, Andrejs Žagars mūžībā devās 60 gadu vecumā 2019. gada 26. februārī pēc smagas cīņas ar slimību. Intervijas laikā Juris ar smaidu atceras brāli, un uzskata, ka ar viņa aiziešanu ir sadzīvojis.

Brāļi Žagari kultūras telpā tiek raksturoti kā ambiciozi un mērķtiecīgi sava ceļa gājēji, katrs ar savu virzienu uz lielām lietām. Juris atzīst, ka ar brāli vienmēr ir bijusi neapzināta konkurence, bet tā viņu tikai stiprinājusi. "Es uzskatu konkurenci par vienu no spēcīgākajiem dzinējspēkiem. Es esmu uz konkurenci tendēts. Man patīk uzvarēt, man nepatīk zaudēt. Es nevaru būt vienaldzīgs pret to, ko varu sasniegt, kad kāds cits to ir sasniedzis."

Runājot par brāļa aiziešanu, viņš uzskata, ka ar to pilnīgi tikt galā nav iespējams, iekšā paliek smeldze, bet jāspēj ar to ir sadzīvot.

"Visi sadzīvo un izdzīvo. Tu jau nevari tā mūžīgi dzīvot. Ja es kādreiz aiziešu no šīs pasaules, tad gribu, lai tie, kas paliek, diezgan ātri sadzīvo ar to."

Žagars nesen zaudējis vēl kādu svarīgu cilvēku - Jāni Maizīti, ko sauca par labāko draugu, kurš mūžībā devās 2021. gada 11. novembrī. Viņš sarunā atklāj, ka nav daudz cilvēku, ko viņš varētu saukt par labiem draugiem. 

Pērn viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas", Žagars arī bija atklāts sarunā par brāli: "Andrejs – viņš pareizi darīja – nevienā brīdī neatzina, ka viņš ir slims. Viņš to izdzēsa un iespēju robežās fiziski dzīvoja, cik tas bija iespējams. Es domāju, tā ir pareizi. Tā ir pareiza attieksme. Viņš vienkārši vilka tālāk un viss."

Vairāk uzzini 1188.lv!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu