Krievu pilots Mazepins drīkstēs atgriezties F-1 sacensību apritē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības tiesa lēmusi, ka krievu pilots Ņikita Mazepins varēs ieceļot Eiropā, kas nozīmē, ka viņš drīkstēs atgriezties Pirmās formulas (F-1) un citu sacensību apritē.

Līdz ar agresorvalsts Krievijas iebrukumu Ukrainā krievu sportistiem tika liegta dalība dažādās sacensībās. Uzreiz Mazepinam dalību liedza Lielbritānijas "Grand Prix" organizatori.

Neilgi pēc tam "Haas" pārtrauca sadarbību ar savu titulsponsoru "Uralkali", kas pieder kara noziedznieka Vladimira Putina tuvam draugam un Ņikitas Mazepina tēvam Dmitrijam. Tādējādi darbu zaudēja arī Ņikita, kurš jau iepriekš startēja kā neitrālais pilots. Tad Mazpinam reizē ar viņa tēvu tika piespriests liegums ieceļot Eiropas valstīs

Tagad Eiropas Savienības tiesa ir lēmusi par ieceļošanas liegumu atcelšanu.

"[Mazepinam] kā profesionālam sportistam allaž ir bijusi neitrāla nostāja karā. Viņš tikai gribēja iespēju turpināt savu karjeru bez tēva finansiāla atbalsta," teikts tiesas ziņojumā.

Pats Mazepins neslēpa prieku par pieņemto lēmumu un pauda cerību, ka varēs atgūt aizvadītajā gadā zaudēto laiku.

"Esmu ļoti priecīgs par šo lēmumu. Tas man dod cerību turpināt karjeru profesionālajā autosportā. Es darīšu visu, lai atgūtu zaudēto laiku un trenēšos sportā, kuru mīlu," sarunā ar ziņu aģentūru AFP sacījis pilots.

Mazepins F-1 aizvadīja vienu sezonu, 2021. gadā "Haas" sastāvā punktus neizcīnot.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu