VIDEO ⟩ Visu laiku labākais ir atpakaļ! Džons Džounss UFC atgriežas ar dominējošu uzvaru titulcīņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Džounss
Džons Džounss Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 5. martā, pēc trīs gadu pauzes ar uzvaru smagā svara titulcīņā UFC atgriezās jaukto cīņas mākslu (MMA) ikona Džons Džounss.

"UFC 285" cīņu šova galveno dueļu ("main card") ievadā pirmā raunda uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu izcīnīja ASV koledžu reslinga sensācija Bo Nikals, pieveicot Džeimiju Piketu.

Cīņu šova turpinājumā polis Mateušs Gamrots pēc dalīta tiesnešu lēmuma pārspēja Džeilinu Tērneru. Viens tiesnesis uzskatīja, ka cīņu ar 29-28 uzvarēja Tērners, vēl viens tiesnesis atzīmēja 30-27 par labu Gamrotam, bet trešais - 29-28 Gamrota labā.

Trešajā "main card" cīņā oktagonā devās perspektīvais kazahs Šahvats Rahmonovs, kurš savas profesionālās karjeras laikā līdz tiesnešu lēmumam vēl nav ticis un arī šī cīņa nebija izņēmums. Pēc ļoti aktīva snieguma stājā divu raundu garumā Rahmonovam trešā raunda izskaņā izdevās cīņu uzvarēt ar ļoti retu žņaugšanas paņēmienu. Kazahu cīkstonis Džefu Nīlu "nožņaudza" stāvot kājās.

Vakara pirmspēdējā cīņā tika noskaidrota sieviešu 56,7 kilogramu divīzijas čempione, oktagonā tiekoties leģendārajai Valentīnai Ševčenko un Aleksai Graso.

Šķietami neuzvaramā kirgiztāniete Ševčenko ceturtajā raundā izcēlās ar visai paviršu spērienu pagriezienā, kā rezultātā Graso nekavējoties "savāca" pretinieces muguru, pārveda cīņu parterī un ar žņaugšanas paņēmienu piespieda čempioni padoties.

Vakara galvenajā cīņā pēc trīs gadu pauzes oktagonā atgriezās bijušais 93 kilogramu divīzijas karalis Džons Džounss, ar titulcīņu debitējot smagajā svarā. Viņam pretim stājās tehniskais francūzis Sirils Gāns.

Šī ilgi gaidītā cīņa gan noslēdzās pirmajā raundā, jo Džounss pēc spērienu apmaiņas stājā cīņu bez problēmām pārveda parterī, kur viņš ilgi nevilcinājās un pretinieku piespieda padoties, izmantojot "giljotīnas" žņaugšanas paņēmienu.

Džounsu jau pirms šīs cīņas daudzi uzskatīja par visu laiku labāko MMA cīkstoni. Ar triumfu smagā svara divīzijā viņš savu statusu MMA visu laiku elitē uzspodrināja vēl vairāk. Pēc uzvaras Džounss uz cīņu izsauca bijušo smagā svara čempionu Stipi Miočiču, kuru pats Džounss arī nosauca par visu laiku labāko UFC smagsvaru.

Šī Džounsa karjerā bija 27 uzvara 29 cīņās. Vienu reizi viņš zaudējumu piedzīvoja, jo cīņas laikā izmantoja neatļauto "6-12" sitienu ar elkoni, bet viņa otrā tikšanās ar Danielu Kormjē tika pasludināta par nenotikušu, jo Džounss tika pieķerts neatļauto vielu lietošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu