Krievija negrasās remontēt "Nord Stream" gāzes vadu un atsakās no Eiropas tirgus (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nord Stream.
Nord Stream. Foto: Danish Armed Forces

Krievija plāno slēgt bojātos "Nord Stream" gāzes vadus. Tas liecina, ka Maskava ir pametusi Eiropu kā galveno gāzes pircēju lielā pieprasījum dēļ no Āzijas, vēsta medijs "Postimees".

Pagājušā gada septembrī "Nord Stream" tika uzspridzināts un metāns noplūda Baltijas jūrā. Tas pārtrauca Krievijas gāzes piegādi Eiropai un saasināja enerģētikas krīzi.

Uzriez pēc noplūdes ASV un Eiropas amatpersonas apsūdzēja Krieviju sabotāžas īstenošanā. Taču Krievija uzstāj, ka nav uzspridzinājusi cauruļvadus.

Krievijas valstij piederošais enerģētikas gigants "Gazprom" paziņojis, ka tehniski ir iespējams salabot bojātos cauruļvadus, taču tam nav jēgas, jo Maskava neredz cerības uzlabot attiecības ar Rietumiem, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā noteica pret valsti bargas sankcijas.

Pēc tam, kad Eiropa pārstāja pirkt Krievijas gāzi, Maskava vērsās pie Āzijas valstīm, lai atrastu jaunus pircējus. Kopš kara sākuma Ķīna ir kļuvusi par vadošo Krievijas naftas un gāzes pircēju, pērkot izejvielas ar lielām atlaidēm.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu