Verstapens F-1 čempiona titula aizstāvēšanu sāk ar pārliecinošu uzvaru Bahreinas "Grand Prix"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta uzvarētājs Makss Verstapens svētdien 2023. gada sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru, finišējot pirmais Bahreinas "Grand Prix".

Nīderlandietis Verstapens un meksikānis Serhio Peress sarūpēja savai "Red Bull" komandai pirmās divas vietas, bet trešais bija "Aston Martin" spāņu pilots Fernando Alonso, divkārtējam pasaules čempionam pēc sezonas pārtraukuma atgriežoties uz goda pjedestāla.

Pirmo starta rindu šajā sacīkstē aizņēma "Red Bull" piloti Verstapens un Peress, bet aiz viņiem bija abi "Ferrari" braucēji Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors. Pēc starta abu "Red Bull" braucēju divvadību izjauca Leklērs, kurš apbrauca Peresu, taču 16 apļus pirms finiša viņam noslēdzās sacīkste, Monako pilotam izstājoties.

Vēl pēc dažiem apļiem divu spāņu pilotu cīņā vecmeistars Alonso apsteidza Sainsu un pakāpās uz trešo vietu. Piektais aiz abiem spāņiem finišēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), aiz kura sekoja Lenss Strols ("Aston Martin"), Džordžs Rasels ("Mercedes"), Valteri Botass ("Alfa Romeo"), Pjērs Gaslī ("Alpine") un kā pēdējais pie punkta tika Aleksandrs Albons ("Williams").

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu