Velsas vecākā sieviete atklāj savu ilgā mūža noslēpumu (104)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cadeirydd Cyngor Sir Gar Carmarthenshire County Council Chair/Facebook.com

Velsas vecākā sieviete ģimenes lokā nosvinējusi savu 111. dzimšanas dienu aprūpes namā Karmartenšīrā, kur viņa dzīvo 11 gadus.

Mērija Keira dzimusi Sentdeividsā, Velsā 1912. gadā – vēl pirms Titānika nolaišanas ūdenī. Mērija Keira strādājusi par medmāsu.

Visu mūžu viņa bijusi arī dedzīga pianiste. Vēl nesen viņa ar nelieliem koncertiem uzstājusies citu aprūpes nama iedzīvotāju priekšā.

"Kad biju maza, vecāki man nopirka lietotas klavieres, un man tās patika," atceras Keira. Aprūpes namā ir tikai elektroniskās klavieres, bet Keirai tās ne pārāk patīk. "Tas nav kā klavieres. Klavierēm var likt runāt, bet te jūs vienkārši spiežat taustiņus."

Jubilāres vedekla Šeina Keira stāsta, ka viņas vīramāte joprojām ir ļoti neatkarīga. "Ja kāds saklāj viņai gultu, viņa pārklāj to vēlreiz – tā, kā viņai liekas pareizi. Viņa ir brīnišķīga dāma," saka vedekla.

Mērija Keira rūpējas par prāta asumu, katru dienu pildot krustvārdu mīklas un sudoku. Jāpiebilst, ka sudoku viņa pievērsās tikai pēc savas simtās dzimšanas dienas.

Keiras meita stāsta, ka mamma viņai reiz atklājusi sava ilgā mūža noslēpumu: tā ir nepārtraukta sevis nodarbināšana un dārza darbi.

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu