Usiks atklājis, ka savulaik bijis tuvu nāvei (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Bijušais futbolists Gerijs Nevils savā raidījumā "Overlap" aprunājās ar Ukrainas boksa superzvaigzni par viņa pievēršanos sportam un veselības problēmām bērnībā.

Usiks šobrīd gatavojas gaidāmajai supercīņai pret Lielbritānijas boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju. Šīs cīņas oficiālais datums gan vēl nav noteikts, bet publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka abas puses cenšas vienoties par cīņas norisi 29. aprīlī Londonas Vemblija stadionā.

Usiks sarunā ar Nevilu pastāstīja gan par savu reakciju, sākoties agresorvalsts iebrukumam Ukrainā, gan arī par personīgākiem tematiem. Piemēram, nonākšanu uz nāves sliekšņa bērnībā.

"Kad gāju otrajā klasē, pamatīgi saslimu. Man bija smaga pneimonija. Bija ļoti slikti. Ārsts pat teica manai mammai, ka varu neizdzīvot. Slimoju aptuveni gadu. Divus mēnešus pavadīju slimnīcā, tad divas nedēļas mājās. Vai arī vienu mēnesi slimnīcā, vienu - mājās. Tā tas turpinājās," sacīja Usiks.

Slavenais ukraiņu bokseris bieži vien pirms un pēc cīņām pateicas augstākai varai. Usiks atzina, ka slimošanas laikā vecmāmiņa viņu vedusi uz baznīcu. Tā arī Usiks esot pievērsies reliģijai, lai gan viņa vecāki neesot bijuši diez cik reliģiozi.

"Dievkalpojumi man šķita interesanti. Man arī patika vīraka smarža. Es mēdzu lūgties vienatnē," atcerējās Usiks.

Ap to laiku viņš esot sācis pievērsties arī sportam. Tomēr, kā atzīst pats bokseris, daudz iespēju sportot viņam neesot bijis. Tāpēc viņš esot skrējis, pumpējies un nodarbojies ar citiem fiziskiem vingrinājumiem. Savukārt no komandu sporta veidiem vienīgais pieejamais bijis futbols.

"Kad 2002. gadā atgriezos Krimā, sāku spēlēt profesionālā futbola komandā. Tur spēlēju līdz sava tēva nāvei. Viņš bija tas, kurš mani allaž motivēja trenēties un mācīties. Viss, ko šobrīd esmu panācis, ir pateicoties viņam. Viņš tik daudz manī ieguldīja, iemācīja pareizās prioritātes, kas ir ģimene, sports un izglītība," par savām pirmajām gaitām sportā stāstīja bokseris.

Neskatoties uz mammas protestiem, Usiks bērnībā no tēva esot apguvis arī naža izmantošanu. Usika tēvs bija armijnieks, un viņa pamatojums dēla apmācīšanai cīņā ar nazi bijis pavisam vienkāršs: "Ja viņš zinās, kā to izmantot, tad nekad to neizmantos pret citiem. Bet, kad viņam vajadzēs kādu aizstāvēt, viņš pratīs to izdarīt."

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu