Poliju satricina politiķes dēla pašnāvība. Mediji identificē zēnu kā seksuālas vardarbības upuri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Magdalēna Filiksa/"Twitter"

Polijā ievērojamas opozīcijas politiķes Magdalēnas Filiksas 15 gadus vecā dēla Mikolaja pašnāvība izraisījusi sašutumu par valstij piederošas radiostacijas publiskotu informāciju, kas ļāva pusaudzi identificēt kā seksuālas vardarbības upuri, vēsta medijs "Vice".

"17. februārī mūžībā aizgāja mans dēls Mikolajs Filiks. Mikija 16. dzimšanas diena būtu bijusi 8. martā," viņa rakstīja mikroblogošanas vietnē "Twitter", nesniedzot sīkāku informāciju par viņa nāves iemesliem.

"Savā un savu meitu Aleksandras un Majas vārdā es lūdzu "medijiem" ievērot mūsu privātumu, neapmeklējot [bēres]."

Neilgi pēc politiķes ieraksta žurnālists Radoslavs Gruca izteicās, ka cer, ka pēc šīs traģēdijas žurnālists Tomass Duklanovskis, kurš publiski paziņoja par pedofila uzbrukumu Filiksas dēlam, uz mūžiem pazudīs no publiskās dzīves.

Pagājušā gada nogalē valsts plašsaziņas līdzekļu izdevums "Radio Szczecin" publicēja rakstu, kurā teikts, ka kāda pazīstama deputāta bērnu seksuāli izmantojis kāds no partijas biedriem.

Lai gan upura vārds netika nosaukts, ziņojumā bija iekļauts precīzs viņa vecums, kas ļauj upuri identificēt.

Polijas tiesību akti aizliedz identificēt bērnus, kas cietuši no seksuālas vardarbības, un vietējie prokurori tagad izmeklē lietu par iespējamu likuma pārkāpumu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu