Pāri Baltijas valstīm un netālu no Krievijas sestdien lidojis ASV stratēģiskais bumbvedējs "B-52"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"B-52" stratēģiskais bumbvedējs. Ilustratīvs attēls.
"B-52" stratēģiskais bumbvedējs. Ilustratīvs attēls. Foto: Everett Collection/Shutterstock

Sestdien, 11. martā, pāri Baltijas valstīm pārlidojis ASV stratēģiskais bumbvedējs "B-52H Stratofortress". Tas lidojis netālu no Hoglandes salas, kas pieder Krievijai, raksta Igaunijas medijs "Postimees".

Bumbvedējs 11. martā sākumā lidoja virs Baltijas jūras, bet tad apgriezās netālu no Krievijai piederošās Hoglandes salas un lidoja uz Igauniju. Bumbvedējs pārlidoja pāri Latvijai un Lietuvai, kā arī netālu no Kaļiņingradas, liecina vietnes "Flightradar24" informācija.

"Skaidrs vēstījums no amerikāņu lidmašīnas "B-52" Hoglandē. Hoglande ir viena no stratēģiski svarīgākajām salām Eiropā, kur Krievija pirmo reizi paplašināja savu militāro spēku," mikroblogošanas vietnē raksta Somijas Ārpolitikas institūta programmas direktors Mika Āltola.

"B-52" ir lielākais ASV gaisa spēku bumbvedējs, kas pirmo reizi pacēlās gaisā 1955. gadā.

Lidmašīnas bruņojumā ir gan tradicionālās, gan vadāmās bumbas, mīnas un dažādas spārnotās raķetes. Modernizētajā "B-52" aprīkojumā ietilpst arī vesela virkne modernu elektroniskās karadarbības instrumentu.

"B-52" var pārvadāt līdz 27,5 tonnām dažādu ieroču un var lidot ar ātrumu līdz 1047 km/h, 15 kilometru augstumā un bez degvielas uzpildes veikt attālumu līdz 16 000 kilometru. Bumbvedēja maksimālais pacelšanās svars ir 220 tonnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu