Ostapenko komentējusi valsts finansējuma pazaudēšanu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sarunā ar "Women’s Tennis Blog" izteikusies par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) lēmumu atņemt viņas ikmēneša finansējumu.

15. februārī noslēgtais LOK un IZM sadarbības līgums paredz valsts budžeta līdzekļus nepiešķirt sportistiem un sporta darbiniekiem, ja tie piedalās sporta sacensībās, kurās piedalās arī Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas sportisti neatkarīgi no to statusa un starptautisko sporta federāciju noteikumiem un lēmumiem.

Viena no sportistēm, kas palika bez ikmēneša valsts finansējuma, bija arī Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko.

LOK ziņoja, ka par februāri no Ostapenko ieturēti 1700 eiro. Tagad latviešu tenisiste komentējusi LOK lēmumu, kas pietiekami lielu ažiotāžu sacēla starptautiskajā tenisa sabiedrībā. Ostapenko norādīja, ka LOK ar viņu sazinājusies par pieņemto lēmumu.

"Protams, viņi ar mani sazinājās, bet, godīgi sakot, neko īsti nevaru ietekmēt, jo es neorganizēju turnīrus. WTA šos turnīrus rīko un man nav iespēju spēlēt citur," sacījusi Ostapenko.

Šobrīd WTA labāko 25 tenisistu vidū ir sešas "neitrālās" sportistes. Tas nozīmē, ka latvietei faktiski nav iespēju piedalīties WTA līmeņa turnīrā, kurā nebūtu baltkrievu vai krievu sportistu.

"Būtībā, tas nozīmē, ka es nevaru spēlēt nevienā turnīrā. Man ir jāpamet teniss. To nedarīšu, jo esmu tenisiste un šis ir mans sporta veids. Tāda diemžēl ir realitāte," norādījusi Ostapenko.

Latvijas tenisiste pirmdien, 13. martā, piedzīvoja zaudējumu Indianvelsas "WTA 1000" turnīra trešajā kārtā, piekāpjoties čehietei Petrai Kvitovai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu