"Visgrūtāk ir atzīt, ka nonācu šādā situācijā." Oļega Fiļa bijusī sieva komentē bargo tiesas lēmumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas Apgabaltiesa februāra vidū pilnībā apmierinājusi bijušā "ABLV bankas" līdzīpašnieka Oļega Fiļa prasību pret viņa bijušo sievu Santu Bernālu (iepriekš Zāmueli), lemjot no Bernālas piedzīt gandrīz divus miljonus eiro, divas "Porsche" automašīnas un laulības laikā dāvinātas ekskluzīvas dārglietas. Nu Bernāla emocionāli komentē tiesas lēmumu. 

Bernāla sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" atzīst: "Esmu ļoti apbēdināta, sarūgtināta un vīlusies par tiesas secinājumiem, un es tiem nepiekrītu. Tiesvedība vēl nav noslēgusies, jo spriedums nav stājies spēkā. Spriedumu ir iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā, ko es arī darīšu."

Viņa turpina:

"Visgrūtāk laikam man ir atzīt sev, savām meitām, vecākiem un citiem, ka varēju nonākt šādā situācijā.

Ka apprecēju šo cilvēku, un tā bija mana izvēle. Ka klusēju, jo bija kauns atzīt to publiski.

Ka esmu sieviete, kuru pazemo vīrietis, kas kontrolē visu un visus ar savu ietekmi un naudu. Ka tik ilgi to pieļāvu un negāju prom. Ka baidījos, jo man bija neērti, un nezināju, kā tikt galā ar to. Ka iekritu uz uzmanības apliecinājumiem, žilbinošu aplidošanu, dāvanām, vārdiem.

Ka neskatījos tuvāk, jo bija tik viegli ļauties. Ka vientuļai divu bērnu mātei, kura bija pilnībā atdevusi sevi darbam, bija tik reibinoši tādi uzmanības apliecinājumi no vīrieša, kurš varētu dabūt jebko. Es, sieviete, kura pati sludināja visām Latvijas sievietēm žurnāla "Cosmopolitan" lappusēs par neatkarību, bezbailību un sieviešu spēku... Un pati tik drausmīgi kritu par upuri šādā situācijā un neatzinu to, bet turpināju smaidīt un teikt, ka viss lieliski, un nešķirties. Jo kauns, bailes, pazemojums..."

Fiļs un Bernāla sāka tikties 2015. gada pavasarī, kad viņa vēl bija izdevuma "Cosmopolitan" galvenā redaktore. Abi apprecējās 2016. gada 1. oktobrī.

Fiļam no iepriekšējām attiecībām ir četras atvases, savukārt Santai ir divas meitas.

Viņu laulība tika šķirta 2018. gadā. Četrus mēnešus pēc šķiršanās Bernāla apprecējās ar Deividu Alanu Bērnālu II - vīrieti, kura vārds jau iepriekš izskanēja dzeltenajā presē, un tika lēsts, ka viņu un Santu vienoja kas vairāk par draudzību laikā, kad viņa bija precējusies ar Oļegu Fiļu.

Nu tiesa trīs tiesnešu sastāvā atcēlusi pušu starpā noslēgtos dāvinājumu līgumus, uzliekot Bernālai pienākumu Bernālai atgriezt 1,9 miljonus eiro, divas "Porsche" automašīnas un laulības laikā dāvinātas ekskluzīvas dārglietas.

Tiesa arī atzinusi par spēkā neesošiem virkni darījumu, kurus Bernāla noslēgusi par labu sev tuvu stāvošām personām. Uz darījumu pamata Bernālai piederošas kapitāldaļas, automašīnas, ievērojama apmēra naudas līdzekļi un citi aktīvi tikuši nodoti citiem ģimenes locekļiem.

Par spēkā neesošiem atzītie darījumi noslēgti 2018. gadā, ap laiku, kad tika šķirta Fiļa un Bernālas laulība.

Uzņēmējs vērsās tiesā pirms dažiem gadiem, lūdzot atsaukt dāvanas, kuras tika dāvināts bijušajai sievai, jo sieva esot vainojama laulības iziršanā.

Rīgas apgabaltiesa lietu izskatīja saistībā ar Bernālas un citu atbildētāju apelācijas sūdzībām par pērn pieņemto Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētā spriedumu, kas arī bijis atbildētājiem nelabvēlīgs.

Fiļs šobrīd ir attiecībās ar Nurmuižas restorāna un viesnīcas vadītāju Kristīni Jelinsku.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 14. marta numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu