Lepojamies! "Apollo.lv" vecākā ziņu redaktore Eva Ķeruže saņem inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Apollo.lv" vecākā ziņu redaktore Eva Ķeruže un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
"Apollo.lv" vecākā ziņu redaktore Eva Ķeruže un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Alvis Dadzis, Ārlietu ministrija

"Apollo.lv" vecākā ziņu redaktore Eva Ķeruže saņēmusi Ārlietu ministrijas (ĀM) un Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā. Lepojamies!

Eva Ķeruže saņēmusi balvu par izstrādāto bakalaura darbu "Transnacionālo teroristisko organizāciju izmantotā vardarbība Kašmīras konfliktā - iemesli un ietekme".

"Man ir patiess prieks un gods saņemt šī gada Inovāciju balvu, jo tā novērtē manu ieguldīto darbu un iegūtos secinājumus par tēmu, kas ir īpaši maz pētīta ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Gan bakalaura, gan maģistra studiju laikā nenogurstoši esmu izstrādājusi vairākus pētījumus par Kašmīras konfliktu, kas nav atrisināts jau vairāk nekā 70 gadus.

Izstrādātais bakalaura darbs nav bijis viegls, jo ir salīdzinoši maz pētnieku visā pasaulē, kas pētījuši Kašmīras konfliktu, tāpēc izstrādes procesā saskāros ar izteiktu informācijas trūkumu," stāsta Ķeruže.

SZF Berlina auditorijā otrdien, 14. martā, norisinājās Rinkēviča vieslekcija "Latvijas ārpolitikas aktualitātes". Rinkēviča vieslekcija LU SZF deva iespēju politikas zinātnes studentiem diskutēt par aktuālākajiem Latvijas ārpolitikas jautājumiem ministra vadībā.

Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU SZF Politikas zinātnes nodaļas students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu