Futbola pārpilnība - 2026. gada PK tiks aizvadīts rekordliels spēļu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

2026. gada Pasaules kausa izcīņā futbolā vīriešiem ASV, Kanādā un Meksikā tiks aizvadīts spēļu rekordskaits - 104 spēles, otrdien ziņo "New York Times".

Pirmo reizi turnīrā piedalīsies nevis 32, bet 48 komandas. Turnīra formāts tiks apstiprināts Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sanāksmē Ruandas galvaspilsētā Kigali, bt pēc tam turpat ceturtdien notiks FIFA kongress, kurā Džanni Infantīno visticamāk atkārtoti tiks ievēlēts par FIFA prezidentu.

Sākotnējais plāns bija izveidot 16 grupas pa trim komandām, taču pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas futbolā panākumi Katarā, sacensības aizvadot tradicionālajās četru komandu grupās, lika FIFA pārdomāt un pieturēties pie šāda varianta arī 2026.gadā.

Katarā tika aizvadītas 64 spēles, ja tiks lemts par 12 četru komandu grupām.

Infantīno ir uzsvēris, ka trīs komandu grupas var novest pie spēlēm, kurām vairs nav nozīmes, vai pat pie iespējas manipulēt ar rezultātiem.

Argentīna pirms uzvarētāju trofejas pacelšanas virs galvas Katarā aizvadīja septiņas spēles. 2026.gada formāts katrai komandai nozīmētu tikai par vienu spēli vairāk - 1/16 finālu.

Tomēr tiek izteiktas bažas, ka visu laiku garākais Pasaules kausa turnīrs varētu radīt problēmas valstu čempionātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu