FOTO ⟩ Krievijas tenisiste izpelnījusies plašu kritiku par savu apģērba izvēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Potapova
Anastasija Potapova Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tenisiste Anastasija Potapova izraisījusi sašutumu par savu apģērba izvēli divos WTA līmeņa turnīros.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kas pieļauj agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistu sacenšanos visaugstākā līmenī. Tiesa, neitrālu sportistu statusā.

Potapova piedalās WTA tūres rīkotajās sacensībās. Viņai un citiem Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ir liegts izteikt politiska rakstura piezīmes, saukļus.

Vispirms Potapova Dubaijas WTA turnīra laikā tukšā stadionā pozēja Krievijas futbola kluba Maskavas "Spartak" kreklā. Šis klubs pieder Krievijas naftas koncernam "Lukoil", kuras prezidents bija Vagits Aļekperovs. Viņš ir pietuvināta persona Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam.

Lielbritānija, Kanāda, Jaunzēlande un Austrālija Aļekperovu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā iekļāva sankcijām pakļauto personu sarakstā.

21 gadu vecā Potapova lielāku sašutuma vērtu sacēla Indianvelsas turnīrā. Uz maču ar Džesiku Pegulu viņa ieradās "Spartak" kreklā...

Krievijas tenisisti varēja sodīt par politisku žestu, bet Potapova otrās kārtas spēlē ar 6-3, 4-6, 5-7 piekāpās Pegulai un no tālākas dalības turnīrā izstājās.

"Lukoil" gan martā nāca klajā ar paziņojumu, ka ir nobažījusies par "traģiskajiem notikumiem Ukrainā" un atbalsta sarunas par konflikta izbeigšanu.

Maskavas "Spartak" komandai ir liegta dalība UEFA rīkotajās sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu