VIDEO ⟩ Taksometra šoferis Talsos neizpratnē - kāpēc OCTA polise var izmaksāt pat 2500 eiro?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SARAYUT RADOMKIT/Shutterstock

Taksometra šoferis Talsos ir neapmierināts, ka OCTA viņam var izmaksāt 1100–2500 eiro gadā. Risinājuma īsti nav, jo katra apdrošināšanas kompānija var noteikt savu cenu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

"Es nodarbojos ar taksometra pakalpojumu sniegšanu Talsu novadā daudzus gadus, bet problēma mums ir tāda, ka ar katru gadu dubultojas obligātās apdrošināšanas polises samaksa.

Pēdējā gadā man sanāk, ja es uz gadu ņemu, tad lētākā kompānija, kas piedāvā, – 1150 eiro. Un ir līdz 2500 – tas ir par vienu gadu," sacīja taksometra vadītājs Ivars Pīpe no Talsiem.

Pīpe ir taksometra vadītājs jau kopš 2004. gada. Nav iekļuvis ceļu satiksmes negadījumos, ko jau labu laiku apliecina augstākā "bonus malus" klase. Viņa privātajam transportam OCTA polise maksā 70 līdz 80 eiro gadā, kas ir teju 15 reizes mazāk nekā taksometram.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norādīja - katram apdrošinātājam ir sava cenošanas sistēma un vienotas sistēmas nav.

Plašāk skatieties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu