Krievijas agresijas slavinātājai par naidīgiem komentāriem internetā piespriež nosacītu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rīgas rajona tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu sievietei par Krievijas noziegumu Ukrainā slavināšanu, kā arī naidīgiem komentāriem pret ukraiņiem, liecina publiski pieejamais spriedums.

Spriedumā sacīts, ka sieviete izdarīja īstenoto noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī, izdarīja darbības, kas vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu.

Pērnā gada 13.martā kādā sociālās saziņas vietnē, atbildot uz grupas lietotāja publicēto ierakstu, kurā pausts sašutums par Rīgā izvietotajiem Ukrainas karogiem, diskusijas formātā sieviete apzināti publicēja saturu krievu valodā, kas slavina un attaisno Krievijas bruņoto spēku veiktos noziegumus pret mieru un kara noziegumus Ukrainā, kā arī vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu pret ukraiņiem.

Anonimizētajā tiesas spriedumā gan konkrēti apsūdzētās komentāri nav minēti.

Spriedumā teikts, ka apsūdzētās komentāri ir sniegti pērn martā, kad Krievija jau bija iebrukusi Ukrainā un veica aktīvu karadarbību tur, pastrādājot arī virkni kara noziegumu, kā rezultātā daudzi ukraiņi ir devušies bēgļu gaitās un šie komentāri provocē naidu pret ukraiņiem, īpaši politiski sensitīvā laikā, kad šai grupai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Tiesa sievietei piemēroja brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, taču sodu noteica nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz deviņiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Valsts drošības dienests (VDD) kopumā sācis vairākus desmitus kriminālprocesu un no Valsts policijas pārņēmis kriminālprocesus saistībā ar naida runu un aktivitātēm Krievijas ārpolitikas interešu atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu