FOTO "Laipni lūdzam Parīzē." Francijas galvaspilsēta turpina grimt atkritumos. Iedzīvotāji sašutuši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: jayonaboat/"Twitter"

Parīzes iedzīvotājiem jādzīvo netīrībā, jo tūkstošiem tonnu atkritumu aizsprosto pilsētas ielas. Tas ir tāpēc, ka atkritumu savācēji Parīzē streiko kopš 6. marta, vēsta medijs "The Guardian".

Sākotnēji bija paredzēts, ka streiks ilgs deviņas dienas, taču tas tika pagarināts līdz 20. martam, ziņo AFP.

Atkritumu savācēji ir starp miljoniem cilvēku, kas kopš janvāra izgājuši ielās, protestējot pret Francijas prezidenta Emanuela Makrona pensiju reformu, kas paredz paaugstināt pensionēšanās vecumu no 62 uz 64 gadiem.

Savu sašutumu pauduši arī iedzīvotāji un tūristi. 

15. martā Parīzes ielās bija sakrājušās vairāk nekā 7000 tonnu atkritumu.

"Laipni lūdzam Parīzē," teikts iedzīvotājas Tajo Ainas tvītā, kurā pievienotas fotogrāfijas. Tajās redzams, kā cilvēki staigā gar atkritumu kalniem.

Kā ziņots, Parīzes dome norāda, ka trīs atkritumu sadedzināšanas rūpnīcas piepilsētā skāruši darbinieku streiki, tādējādi Francijas galvaspilsētas ietves ir pilnas ar melniem atkritumu maisiem un pārpildītām atkritumu tvertnēm.

Sadzīves atkritumu savākšanas uzņēmums "Syctom" vēstī, ka atkritumu savākšanas mašīnas novirza uz citām atkritumu uzglabāšanas un apstrādes vietām reģionā.

Pašvaldība par atkritumu savākšanu ir atbildīga pusē Parīzes apgabalu, bet pārējos apgabalus apkalpo privāti uzņēmumi, kas streikā nepiedalās.

Foto: Parīzē streiko atkritumu savācēji; ielās krājas atkritumi

Valdība norāda, ka reforma ir nepieciešama, jo pašreizējā pensiju sistēma nav ilgtspējīga un tuvākajā laikā tai draud deficīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu