"Kurš bija pirmais - vista vai ola." Čakša "izsmeļoši" komentē epopeju ap sportistu finansējumu no valsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Zane Bitere/LETA

Izglītības un zinātnes ministre trešdien, 15. martā, viesojoties Latvijas Televīzijas (LTV1) raidījumos "Panorāma" un "Šodienas jautājums", ļoti izvairīgi komentēja valsts finansējuma atņemšanu un pēc tam atgriešanu konkrētiem sportistiem.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), atsaucoties uz līgumu ar IZM, valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Trešdien, 15. martā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) oficiālā paziņojumā norādīja, ka minētajiem sportistiem tomēr netiks atņemts valsts finansējums.

Čakša "Panorāmā", atbildot uz jautājumu par sākotnējās idejas autoru, izteicās izvairīgi: "Man ir grūti pateikt, kurā līmenī tas ir ieviesies, bet labi, ka tam ir atrasts risinājums, jo nevienā brīdī nebija mērķis aizskart kādu sportistu personīgi. Vienkārši, atceroties, ka mums blakus ir karš, mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem, kā mūs var ietekmēt šī kaimiņa agresīvās rīcības."

Arī raidījumā "Šodienas jautājums" ministre, atbildot uz jautājumu, kam tad pirmajam ienāca prātā ideja par finansējuma iesaldēšanu, izteicās vēl neskaidrāk.

"Man būs grūti atbildēt, kurš bija pirmais - vista vai ola," sacīja Čakša.

Uz žurnālistes precizējošo jautājumu, vai idejas autore ir viņa pati, ministre pēc pārdomām atkal atbildēja netieši: "Ziniet, kādreiz ir ļoti grūti atbildēt, kurš bijis pirmais."

Tāpat politiķe arī norādīja, ka Krievija un Baltkrievija sportu un kultūru izmanto, kā savu ruporu, bet tādēļ nevajadzētu ciest mūsu sportistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu