"Ministre palaiž viltus ziņu. Skaisti." Tviteris asi reaģē uz labklājības ministres tvītu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Evika Siliņa.
Labklājības ministre Evika Siliņa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tvitera lietotāji diezgan asi reaģējuši uz labklājības ministres Evikas Siliņas (JV) lepošanos, ka OECD vērtējumā Latvijas nodokļu sistēma ir otra konkurētspējīgākā starp šis organizācijas dalībvalstīm. Tviteristi metas izglītot ministri, norādot, ka indeksa autors ir nevis OECD, bet "Tax foundation", kas ir neliela privāta ASV domnīca, kura nodokļu sistēmas konkurētspēju vērtē galvenokārt pēc tā, cik nodokļi ir draudzīgi biznesam.

Lūk, labklājības ministres lepnuma iemesls.

Komunikācijas speciālists un "Grīziņkalna apkaimes biedrības" biedrs Kaspars Kursišs gan to dēvē par viltus ziņu.

Uzņēmējs Mārtiņš Vaivars uzrunā ministri tieši.

Ministre atbild: 

Uzņēmējs Kaspars Rāzna, norādot, ka minēto indeksu var dažādi skaidrot, tomēr pārliecināts, ka ne jau nodokļu likmes ir par iemeslu Latvijas atpalicībai.

Ekonomists, kas kādreiz ieņēmis gan izglītības un zinātnes, gan ekonomikas ministra amatus, Vjačeslavs Dombrovskis norāda: 

Vidzemes augstskolas docētāja un sabiedriskā aktīviste Inese Vaivare aicina "nesist ziņotāju", bet raudzīties plašāk un aktīvāk sākt diskutēt par neērtām tēmām. 

Protams, ministri arī ir tikai cilvēki. 

Tomēr tvitera asā reakcija uz šo viltus ziņas publikāciju tieši no labklājības ministres konta liecina par to, ka no cilvēkiem, ja viņi ir ministri, sabiedrība, īpaši profesionāļi, gaida ne tikai medijpratību, bet arī savas ministrējamās nozares izpratni padziļinātā līmenī. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu